IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un grup de geòlegs confirmen l'existència d'un setè continent a la Terra

Considerar o no aquest continent és objecte de debat a la comunitat científica des de fa més de dues dècades

Localització de Zelàndia | GSA

Una proposta publicada per geòlegs a la revista GSA Today, de la Societat Geològica d'Amèrica, proposa que es consideri Zelàndia com un nou continent de la Terra. Aquest continent es trobaria submergit al sud-est de l'oceà Pacífic, una àmplia extensió de terreny sota l'aigua de la qual en sobresurt Nova Zelanda, Nova Caledònia i altres illes, i que tindria una entitat suficient per ser considerada com una massa continental separada de la resta.

Segons el model tradicional, i si s'acceptés Zelàndia com un nou continent, aquest seria el setè continent de la terra juntament amb Europa, Àsia, Amèrica, Àfrica, Oceania i l'Antàrtida. Zelàndia cobreix un total de 4.900.000 quilòmetres quadrats, un 94% d'aquests es troben actualment sota l'aigua. L'equip de l'Institut d'Investigació GNS Science de Nova Zelanda creu que es tracta d'una entitat geològica clarament diferenciada i que compleix tots els criteris aplicats a la resta de continents, com l'elevació del terreny per sobre del seu voltant, una geologia diferenciada i una àrea ben definida amb una escorça terrestre més gruixuda que la que es troba al fons de l'oceà.

No és la primera vegada que Zelàndia es proposa com a continent. Aquest tema ha estat molt discutit des de fa més de dues dècades dins la comunitat científica, però són els autors d'aquest últim treball qui es troben més convençuts de la seva existència.


Comentaris

envia el comentari