IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un satèl·lit de la NASA registra temperatures de fins a 60 graus al centre d'Austràlia

El país viu una de les onades de calor més importants que es recorden

L'onada de calor està provocant importants incendis forestals. | cedida

Austràlia està vivint aquest mes de febrer una de les onades de calor més intenses que es recorden al país. Aquest mes de febrer un potent anticicló s'ha instal·lat al centre del país acompanyat de vents molt càlids i secs que han provocat registres de temperatura rècords en algunes regions.

A principis del mes de febrer un potent anticicló es va instal·lar a Austràlia. Entre els dies 7 i 14 de febrer es van registrar temperatures extremes a bona part del país. En el mapa que s'adjunta a continuació es poden veure les temperatures màximes registrades pel satèl·lit de moderada resolució Terra de la NASA. Durant aquests dies el satèl·lit va registrar temperatures al voltant dels 60 graus. Cal dir que aquestes temperatures són de la superfície terrestre, no són les temperatures de l'aire.

El 12 de febrer de 2017, a la ciutat de Port Macquarie, a Nova Gal·les del Sud, es van registrar fins a 46,6 °C de temperatura, rècord històric de la ciutat superant l'anterior en 3,3 graus. Un altre factor a destacar és la durada d'aquesta onada de calor. En alguns sectors de Queensland o Nova Gal·les del Sud ja sumen 52 dies amb temperatures màximes superiors als 35 °C.

Temperatures màximes registrades pel satèl·lit Terra de la NASA | NASA

Comentaris

envia el comentari