rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Una nova onada de calor afectarà Catalunya a partir del dimarts que ve

Les temperatures podrien superar els 45 graus a punts de l'interior del país
El Servei Meteorològic de Catalunya ja té activats alguns avisos per calor per al diumenge | Meteo.cat

 

Aquest cap de setmana serà molt tranquil des del punt de vista meteorològic, amb temperatures suaus i típiques per aquesta època de l'any, i algunes precipitacions poc importants a punts del Pirineu. El dissabte el sol dominarà a gran part de Catalunya, i les temperatures podrien superar els 37 graus a punts de l'interior de Lleida. A la tarda, però, podrien descarregar alguns ruixats a la cara nord del Pirineu, però sense massa importància. Una situació que es mantindrà també al llarg del diumenge quan, això sí, les màximes començaran a pujar, fins a arribar als 38 graus a l'interior del país. És per això que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha activat alguns avisos per altes temperatures, a les comarques del Segrià, de la Noguera, a les Garrigues i al Pla d'Urgell. 

Però això no és, sinó, el començament d'una setmana que vindrà acompanyada per una clara pujada de les temperatures, que es farà notar, sobretot, a partir del dimarts que ve. I és que una nova onada de calor arribarà amb l'entrada d'aire del sud de la península, i farà que les màximes al nostre arribin a superar els 35 graus a la costa, i els 45 graus a punts de l'interior de Catalunya. El dimarts s'espera que a la ciutat de Barcelona, per exemple, es pugui arribar als 31 graus, i el dimecres als 32. El dijous, però, el termòmetre podrà superar, puntualment, els 35 graus, i a punts de l'interior, com a Terrassa, els 37 graus.

 

Una situació molt semblant a Tarragona, on l'entrada d'aire calent a partir del dimarts farà pujar el termòmetre fins als 32 graus a la costa, i fins als 35 o 36 graus a l'interior del Camp de Tarragona. On més calor farà, com és habitual, serà a Lleida, on els termòmetres superaran amb facilitat els 43 graus. A Girona, l'aire calent farà pujar els termòmetres fins als 33 graus a la costa, i fins als 37 o 38 graus a l'interior. En definitiva, ens espera una setmana marcada per les altes temperatures, i la falta de pluja. L'estiu sembla que ens vol deixar clar que segueix aquí, i que ens trobem a la canícula, el moment de l'any quan les onades de calor i altes temperatures són molt habituals.