IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una potent onada de fred afectarà gran part d'Europa

Les zones més afectades serien el centre i est del continent

Una potent entrada freda afectarà bona part d'Europa | Cedida

Els propers dies gran part d'Europa es veurà afectada per una potent onada de fred, la primera gran onada de fred d'aquest hivern al continent. Una massa d'aire molt fred arribarà des de la zona de l'Àrtic fent baixar en picat les temperatures a gran part d'Europa i també deixant intenses nevades a moltes regions. A Catalunya ens quedaríem al límit de la influència d'aquesta gran onada d'aire fred tot i que també notaríem una lleugera baixada de temperatures aquest cap de setmana.

Una entrada d'aire fred des de l'Àrtic afectarà bona part d'Europa els pròxims dies. S'espera una baixada de temperatures molt important als països del centre i est del continent. Les temperatures podrien baixar fins a valors de -15 o -20 °C a moltes regions del sud d'Alemanya, Polònia, Àustria, Romania o també a tots els països de la zona dels Balcans. S'esperen intenses nevades a tota la zona centre i est d'Europa i especialment al voltant del Mar Negre. La nevada podria caure de forma abundant a nivell del mar a països com Grècia o Turquia o fins i tot al sud d'Itàlia.

Aquesta gran onada d'aire fred del continent europeu la notarem poc a Catalunya tot i que les temperatures podrien baixar una mica més durant el cap de setmana. Les properes nits tornarien a ser molt fredes a gran part de les comarques interiors, especialment les nits de divendres i dissabte. Les temperatures mínimes podrien caure per sota dels -5 o -6 °C a moltes comarques de l'interior de Catalunya i podrien acostar-se a valors de 0 °C en alguns punts propers al mar. Les temperatures màximes també patirien una lleugera baixada i l'ambient seria una mica més fred en conjunt, les temperatures més altes entre divendres i dissabte amb prou feines arribarien als 10 o 12 °C a punts de la costa.


Comentaris

envia el comentari