Una setmana sota la boira a la ciutat de Lleida

La boira és un fenomen habitual en aquestes dates de l'any a la ciutat

Lleida sota la boira | cedida

El potent anticicló que afecta Catalunya des de fa dies està provocant una situació de boires molt persistent a la Plana de Lleida. Aquest fenomen és molt habitual en aquesta època de l'any en aquest punt del territori i els habitants de la ciutat han de conviure amb ells sobretot durant els mesos de desembre i gener.

Avui és el sisè dia consecutiu amb boira a la ciutat de Lleida. El potent anticicló que ens afecta des de fa dies a Catalunya, ha provocat que les boires es facin persistent en aquest punt del territori català. La Plana de Lleida és un dels punts de Catalunya on més dies de boira hi ha de mitjana a l'any, en concret la mitjana dels últims 75 anys a la ciutat indica que a l'any hi ha50 dies de boira. Aquests set dies consecutius de boira a la capital del Segrià no és un fet gens excepcional, de fet el rècord de dies consecutius amb boira es va produir entre els mesos de novembre i desembre del 2015 amb 29 dies consecutius. Sembla que les boires podrien aparèixer en aquest punt del territori fins a inicis del cap de setmana quan un canvi de temps les faria desaparèixer.

La boira deixa un ambient gèlid allà on apareix en períodes d'estabilitat i anticicló durant els mesos d'hivern. A Lleida amb prou feines han arribat als 5 graus de temperatura màxima durant aquesta setmana. L'extensió de les boires es pot veure perfectament en imatges de satèl·lit d'alta resolució.

Imatge de la boira a Catalunya aquest dilluns 12 de desembre des del satèl·lit MODIS de la NASA | NASA

 


Comentaris

envia el comentari