La UPC declara l’Estat d’Emergència Climàtica Global

Amb aquesta acció, el centre universitari insta els governs i institucions a prendre consciència d’aquesta problemàtica. El campus anima a altres entitats perquè s’adhereixin a la causa

Protesta contra el canvi climàtic aquest divendres a Barcelona
Protesta contra el canvi climàtic a Barcelona del moviment 'Fridays for Future'| Marta Bellés

El canvi climàtic accelerat per l’escalfament global i les seves greus conseqüències al medi ambient augmenten cada dia una mica més l’alarma climàtica a nivell mundial i cada cop són més els actors que alerten dels greus perills que això pot comportar. Per aquesta raó, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) ha declarat l’Estat d’Emergència Climàtica Global, convertint-se en el primer centre que impulsa una mesura d’aquestes característiques. 

Amb aquesta declaració, aprovada pel claustre dimarts, el centre insta els governs i a la resta d’institucions oficials a prendre consciència de l’emergència climàtica que pateix el planeta per tal d’impulsar accions que reverteixin la situació i posin fre a aquesta problemàtica reduïnt la contaminació. A més, animen a altres universitats i entitats perquè s’adhereixin a la declaració. 

El món cada vegada presenta índexs de contaminació més elevats que provoca càncer i malalties respiratòries
El món cada vegada presenta índexs de contaminació més elevats que provoca càncer i malalties respiratòries | Pixabay

 

Seguint els passos del moviment ‘Fridays for Future’

Amb aquesta declaració pionera a Catalunya, la UPC segueix els passos del moviment estudiantil global ‘Fridays for Future’, en què milers d’estudiants de tot el món exigeixen setmanalment  que es posi fre al canvi climàtic. Una iniciativa que ja té el suport de diversos col·lectius i que pretén situar aquesta problemàtica en el centre del debat polític. 

El centre universitari es compromet, amb aquesta declaració, a dedicar més esforços per garantir una societat sostenible i a prioritzar mesures que situïn la UPC a la punta de llança de la lluita contra el canvi climàtic. Un esforç que passa per millorar l’ús de recursos, intensificar campanyes de reciclatge i reutilització de materials i intensificar les energies renovables.

Un pas endavant molt important que segur que es converteix en l’espurna que encén la flama de la consciència climàtica en el mon universitari català i espanyol. En la mateixa sessió del claustre universitari celebrada dimarts, també es van aprovar, entre d'altres, l'informe de gestió de la Universitat i la creació d'una comissió per revisar els Estatuts de la UPC, que ha d'elaborar la proposta de modificació del text.


Comentaris

envia el comentari