IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Barcelona i Girona concentren les protestes de la vaga estudiantil pel clima a Catalunya

Les reivindicacions s’han estès aquest divendres per més de 1.000 ciutats de tot el món on els alumnes han reclamat mesures urgents als polítics per frenar el canvi climàtic

Imatge de la capçalera de la manifestació de Barcelona
Imatge de la capçalera de la manifestació de Barcelona | Pol Martínez

La vaga d’estudiants contra el canvi climàtic convocada a molts punts del món aquest divendres també ha arribat a Catalunya. De fet, les principals accions de protesta han tingut lloc a Barcelona i Girona, on els alumnes han sortit al carrer per reclamar als governs que prenguin mesures urgents per tal de frenar aquesta problemàtica arreu del planeta.

 

A Barcelona, prop de 2.000 estudiants, segons la Guàrdia Urbana, s’han manifestat des de la Plaça Universitat fins a la Plaça Sant Jaume sota el lema ‘Emergència Climàtica’. La protesta ha reclamat un futur digne i amb garanties a nivell mediambiental i de salut, ja que l’actual creixement dels nivells de contaminació són molt alarmants.

Pel que fa a Girona, almenys 200 alumnes s’han concentrat davant de la Delegació de la Generalitat a la ciutat amb cartells i consignes de suport a la vaga. A més, diversos estudiants han recorregut la ciutat amb lemes i pancartes. Segons les primeres dades oficials, en general es calcula que prop d’un 14% de l’alumnat de tercer i quart d’ESO, batxillerat, graus mitjans i graus superiors han secundat la vaga, mentre que no es tenen dades encara del sector universitari.

Els estudiants han lluït pancartes reivindicatives
Els estudiants han lluït pancartes reivindicatives | Pol Martínez

 

La manifestació ha recorregut els carrers del centre de Barcelona
La manifestació ha recorregut els carrers del centre de Barcelona | Pol Martínez

 

Protestes arreu del món contra el canvi climàtic

Sota el lema de ‘Fridays for Future’ (Divendres pel futur), més de 100 països de tot el món han viscut aquest divendres protestes per part d’estudiants que reclamen posar fre al canvi climàtic i evitar així un desastre planetari en un futur, just quan ells siguin adults. En total es calcula que més de 1.000 ciutats de tot el planeta han viscut la vaga i les manifestacions, sobretot en països com ara Alemanya, Bèlgica i França. També a Madrid hi ha hagut concentracions a la Puerta del Sol. 

Imatge de les protestes aquest divendres a la Puerta del Sol de Madrid
Imatge de les protestes aquest divendres a la Puerta del Sol de Madrid | EFE

 

Tot plegat és el resultat d’una iniciativa impulsada l’any passat per la jove activista sueca Greta Thunberg, actualment de 16 anys, i que va començar a saltar-se classe els divendres per plantar-se davant del parlament de Suècia i reclamar accions immediates contra el canvi climàtic. La seva ambició s’ha contagiat entre els estudiants de tot el món que s’han afegit a la causa. 

Thunberg va deixar a tothom impressionat amb el seu espectacular i punyent discurs el passat mes de desembre a la Cimera del Clima a Polònia. Caracteritzada per parlar sense embuts i carregar contra els polítics per la seva inacció, també va fer discursos contundents al Fòrum Econòmic Mundial de Davos davant de destacats polítics de tot el món, que van ser batejats per l’activista sueca com «els pitjors malvats de tots els temps».


Comentaris

envia el comentari