IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una balena s’empassa per error un submarinista i el deixa anar viu més tard

Les espectaculars imatges les va gravar l’equip de submarinistes de l’home que estava enregistrant un banc de sardines. Els fets han tingut lloc a Sud-Àfrica

Imatge del moment en què la balena s'empassa el submarinista
Imatge del moment en què la balena s'empassa el submarinista | Heinz Toperczer

Jugar amb la natura pot comportar alguns riscos i patir alguns ensurts. Això és el que li va passar al submarinista Raines Schimpf fa pocs dies que, quan participava en la documentació d’un banc de sardines, es va veure sorprès per una balena que se’l va empassar per error però posteriorment el va deixar anar viu. 

Una escena dantesca però alhora impressionant que demostra la força de la natura i del mamífer més gran del món que va poder ser enregistrada en imatges pel seu equip enmig d’una gran confusió i temor que podia passar el pitjor. L’home que va estar per uns segons a dins de la balena té 51 anys i treballa per un una empresa de tours a Sud-Àfrica.

Segons explica el mateix Schimpf, va notar una forta pressió enmig d’un moment de gran confusió i tot va quedar a les fosques, moment en què va entendre que es trobava a l’interior de la boca d’una balena. Aquest és l’increïble vídeo que s'ha fet viral i està donant la volta al món:

La balena va escopir l’home tan bon punt es va donar compte de l’error

Malgrat l’espectacularitat de les imatges i la impressió que pot ser perillós el fet que els humans nedin amb balenes, la veritat és que aquests animals no són depredadors i, per tant, va ser un error. De fet, tan bon punt la balena es va adonar de l’errada va deixar anar l’home, tot i que les conseqüències d’aquesta equivocació podrien haver estat molt pitjors.

Diversos membres de l’expedició es van quedar al vaixell per enregistrar la tasca dels submarinistes. Entre ells hi havia el fotògraf Heinz Toperczer, que va poder gravar el moment crític i explica que, enmig del banc de sardines, de cop van desaparèixer els dofins. «Va sortir un esprai blanc i després va aparèixer una balena i el va agafar», explica encara sorprès el fotògraf en declaracions a la televisió Barcroft TV.

«Vaig contenir l’alè perquè vaig pensar que la balena se submergiria i m’alliberaria a una part profunda de l’oceà», explica el protagonista d’aquesta història, que assegura que només pensava en sobreviure i que va actuar amb instint. «Res por preparar-te per acabar a l’interior d’una balena», conclou Schimpf, que el primer que va fer va ser demanar al fotògraf si havia pogut captar el moment únic, conscient de l’espectacularitat de l’escena.


Comentaris

envia el comentari