Imatge d'una pantalla d'un telèfon mòbil amb les icones de les aplicacions Telegram, Whatsapp, Instagram, Facebook, Youtube i Twitter

El vídeo d’un ximpanzé utilitzant a la perfecció Instagram es torna viral

El vídeo és obra de Mike Holston, un jove de 24 anys d’Estats Units que penja imatges similars a les xarxes socials amb animals exòtics. Els ecologistes ja l’han criticat diversos cops

Molt sovint, els humans oblidem que altres espècies de primats també tenen una intel·ligència extraordinària. Això fa que, quan algun exemplar mostra comportaments similars als de les persones, reaccionem amb sorpresa i amb una certa empatia. Això és el que ha passat amb un vídeo que mostra un ximpanzé utilitzant a la perfecció un compte d’Instagram i que s’ha fet viral per la seva excepcionalitat. 

En el vídeo, es pot veure l’animal consultant els vídeos i fotografies a Instagram i canviant amb els dits la pantalla del telèfon mòbil amb molta habilitat. Una agilitat que milions d’internautes han lloat a través de les xarxes socials per l’excepcionalitat del fet. El ximpanzé manipula el compte d’Instagram de Mike Holston, un jove de 24 anys d’Estats Units conegut per les seves simpàtiques fotografies amb animals exòtics que publica habitualment. Aquest és el famós vídeo del ximpanzé:

Crítiques per les imatges còmiques d’animals

Holston hauria col·laborat amb la ‘Zoological Wildlife Foundation’ de Miami, als Estats Units, però s’ha fet famós aquests últims mesos per haver publicat moltes imatges amb animals exòtics en un estat, en principi, simpàtic. Això li ha costat diverses crítiques per part d’entitats ecologistes.

De fet, el mateix Holston es fa dir el ‘Rei de la Selva’ i el ‘Veritable Tarzan’, ja que pretén convertir-se en el nou Steve Irwin, conegut com el ‘caçador de cocodrils’ i que va morir l’any 2006 per la picada d’una rajada. Holston ha respost a les crítiques assegurant que amb les seves fotos pretén «tan sols» sensibilitzar a la població sobre el valor i la diversitat dels animals, ja que té molts seguidors a les xarxes socials.

Malgrat aquestes paraules, el fet que publiqui imatges d’animals en situacions còmiques  li ha suposat gran part de les crítiques. Un exemple clar és l’organització ‘911 Animal Abuse’ que publica a la seva pàgina d’Internet un comunicat on assegura que, malgrat les «bones intencions» de Holston, «encara és jove i ingenu perquè sembla no entendre el mal que està provocant als seus estimats animals al promoure el comerç de mascotes exòtiques».