Una nova web mostra amb detall la concentració de NO2 a cada carrer de Barcelona

Aquesta nova eina conté un mapa interactiu que dona aquesta informació i formula rutes alternatives per tal que l’usuari pugui evitar les zones amb més contaminació

Imatge d'un dia amb molta contaminació a Barcelona
Imatge d'un dia amb molta contaminació a Barcelona | Arxiu

Barcelona compta amb una nova eina interactiva que permet saber, carrer a carrer, quina quantitat de diòxid de nitrogen (NO2) hi ha en directe. Aquesta nova pàgina web, que es diu Lobelia, ofereix la informació a través d’un mapa interactiu que també facilita una alternativa a l’usuari per tal d’esquivar els carrers amb més contaminació. 

La nova i important eina ha estat creada per lobelia.earth i el Royal Meteorological Institute of the Netherlands. Més enllà de la capital catalana, aquesta web també ofereix aquest servei a la ciutat de Madrid, ja que els dos municipis són els més poblats de l’estat i els que més contaminants generen, essent el NO2 un dels principals que podem trobar en l’ambient.

En concret, aquesta web ofereix dades a cada hora sobre els nivells de NO2 que hi ha a l’atmosfera. Això permet donar informació pràcticament momentània de l’estat de la contaminació a la ciutat amb un mapa interactiu molt entenedor que mostra tots els carrers de Barcelona i la quantitat de micrograms per metre cúbic d’aquest contaminant. A més, aquesta eina fa un pronòstic a curt termini sobre com evolucionarà el nivell de NO2. 

Imatge del mapa de la contaminació a Barcelona que ofereix la nova web
Imatge del mapa de la contaminació a Barcelona que ofereix la nova web | lobelia

 

Una bona eina per fer esport en els espais menys contaminats

Aquesta eina també és molt útil a l’hora de fer esport, agafar la bicicleta o passejar per la capital catalana, ja que les dades aporten informació sobre el grau de contaminació de NO2 a cada racó de la ciutat, incloent els parcs, amb informació de l’evolució de la qualitat ambiental els tres següents dies. D’aquesta manera, podem decidir si volem fer les nostres activitats de lleure en un moment i lloc en concret, o si bé canviem la ruta o esperem a que la situació millori. 

La nova web recull dades d’estacions oficials, com ara la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), així com d’observacions meteorològiques. Barcelona supera, i de molt, els límits de contaminació establerts per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), i el NO2 és un dels contaminants més freqüents a la ciutat, podent provocar inflamacions dels pulmons i exposant el cos a més infeccions, cosa que augmenta les malalties respiratòries. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari