Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La Xina tindrà una lluna artificial l’any 2020

L’objectiu és que el satèl·lit il·lumini la ciutat de Chengdu durant les nits i estalviï despeses. Si aquesta primera aposta va bé, el país asiàtic llançarà 3 llunes més l’any 2022

La Xina tindrà dues llunes al cel l'any 2020
La Xina tindrà dues llunes al cel l'any 2020 | cedida

 

La Xina no deixa de sorprendre amb les seves ambicioses apostes tecnològiques de futur. Aquesta vegada, el país asiàtic ha decidit que l’any 2020 posarà en òrbita un satèl·lit que funcioni com a lluna artificial  que s’ubicarà a tan sols uns 500 quilòmetres de distància de la Terra, molt més a prop que la lluna natural.

El nou aparell estarà ubicat al damunt de la ciutat de Chengdu i l’objectiu d’aquesta extravagant aposta és proporcionar llum durant les nits a la zona d’aquesta població per estalviar despeses. El seu funcionament es basarà en el que fa la lluna natural, és a dir, que el satèl·lit reflectirà la llum del Sol cap a la Terra, il·luminant una àrea d’aproximadament 80 quilòmetres de diàmetre. 

Imatge de la nit a la ciutat de Chengdu
Imatge de la nit a la ciutat de Chengdu | Cedida

 

Estalviar despeses i prevenir apagades elèctriques

Darrera d’aquesta ambiciosa mesura, les autoritats pretenen que el nou satèl·lit artificial proporcioni una cinquena part de la llum que emeten els fanals dels carrers. Però sobretot es busca estalviar despeses i proporcionar llum addicional en el cas que hi hagi apagades elèctriques. 

No obstant, els experts posen en dubte el projecte ja que, com que el satèl·lit estarà molt a prop de la Terra, serà difícil mantenir-lo fixe. També es podrien posar propulsors per fixar l’aparell o posar diversos satèl·lits per garantir la il·luminació, però aquestes mesures serien molt costoses. 

A més, moltes de les crítiques es basen en el mal que podria fer en el medi ambient aquest nou satèl·lit artificial, ja que hi hauria més contaminació lumínica, s’alterarien els ritmes cardíacs de moltes persones i, inclús, molts animals que es guien per la llum de la lluna es veurien afectats per la mà de l’home.  

La lluna proporciona llum natural de nit
La lluna proporciona llum natural de nit | Arxiu

 

Llançament de 3 llunes més de cara al 2022

Si aquest projecte acaba prosperant i els resultats són positius, l’objectiu de les autoritats és que, de cara al 2022, o sigui, tan sols dos anys més tard de la posada en òrbita de l’aparell, es llencin a l’espai 3 llunes artificialsmés per estendre la idea i proporcionar llum nocturna a més punts de la Xina.