Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un edifici de YouTube

YouTube podria estalviar més de 500.000 tones mètriques de CO² cada any al planeta

Les pantalles il·luminades per veure els vídeos són la principal font de contaminació i si es poguessin apagar per escoltar música aquesta xifra es reduiria dràsticament

Imatge d'un edifici de YouTube
Imatge d'un edifici de YouTube | YouTube

 

Poques activitats humanes són 100% sostenibles, ja que la majoria tenen sempre un grau de contaminació. En aquest sentit, ni Internet es salva d’aquesta situació, i l’última dada que s’ha conegut posa els pels de punta. I és que els vídeos de YouTube emeten 10 milions de tones mètriques de CO² cada any al medi ambient, però 586.000 tones es podrien estalviar si es pogués escoltar la seva música sense necessitat d’encendre la pantalla. 

En aquest sentit, les dades, emeses en un estudi d’investigadors britànics, indiquen que només pel fet que aquesta plataforma d’Internet permetés escoltar música amb la pantalla del mòbil apagada estalviaria aquesta xifra d’emissions CO², tot i que només significa el 5% del total de contaminació que Youtube emet cada any.

Per dur a terme l’estudi, els investigadors s’han basat amb les dades reals que indiquen que cada dia es reprodueixen 1.000 milions d’hores de vides de Youtube, el 27% de les quals corresponen a vídeos musicals i, per tant, no hi hauria necessitat d’encendre la pantalla.

Noia consultant un telèfon mòbil | CatalunyaDiari.cat

 

Una contaminació equivalent a la que generen 150.000 persones

Les més de 500.000 tones mètriques de CO² que això implica actualment són equivalents a la contaminació que generen 150.000 habitants de tot el planeta. Una comparació que posa de manifest la gravetat de la situació. Els experts creuen que, si les pantalles es poguessin apagar mentre s’utilitza YouTube, l’estalvi energètic seria encara més gran, ja que es podria aplicar a altres tipus de vídeos.

«Per a un servei de transmissió com YouTube, la gran part de l’energia s’utilitza a la xarxa, especialment a la dels mòbils», explica en un comunicat el professor de la Universitat de Bristol i un dels autors de l’estudi, Chris Preist. De moment, aquesta gegant plataforma tan sols permet reproduir vídeos sense encendre la pantalla a través del seu servei Premium.