URGENT

🚨 El jove ferit per una pilota de goma perd l'ull

ÚLTIMA HORA

🔴 Els Mossos carreguen per desallotjar la C-65 al Gironès

Com detectar els amics falsos amb només 6 senyals

Les amistats que no són de debò es poden identificar per evitar mals tràngols
Hi ha amistats que poden causar-nos un gran malestar i molts desenganys | Pixabay

 

Les amistats no es creen d’un dia per l’altre, sinó que necessiten anar-se forjant al llarg del temps, de les vivències en comú i de l’afecte, que creen situacions on impera la confiança i que ens empenyen a acceptar l’altre com és i a apreciar-ne les coses bones i també les dolentes.

 

De fet, les amistats de debò poden ser per sempre i ens proporcionen qualitat de vida i moltes alegries. Els nostres amics fan que ens sentim estimats i abrigallats, i també ens proporcionen la possibilitat d’experimentar unes aventures inigualables. Les amistats que saben escoltar també són bones confidents i hi seran sempre que ens calgui, igual que nosaltres les ajudarem quan necessitin un cop de mà.

 

Ara bé, igual que existeixen bons amics, també hi ha falsos amics i amics mediocres.

Com detectar els amics falsos i com evitar que ens provoquin desenganys

Ara bé, sempre hi ha casos en què la vida ens col·loca al davant determinats individus que només fan que fer-nos mal. Tot seguit, descobriràs 6 senyals que t’ajudaran a detectar les amistats que no són de veritat i que poden resultar tòxiques.

 

1. Pretén tornar-se un amic íntim en molt poc temps

En general, les amistats neixen amb el temps. Si algú vol establir una relació d’amistat amb l’altra gent d’una manera molt ràpida i actua com si fos el teu amic íntim, és millor que vagis amb compte. La confiança, la intimitat i la connexió que es deriven de l’amistat van sorgint a nivell progressiu i no es regalen.

 

2. Només apareix quan tot va bé i desapareix si les coses van malament

Una forma molt simple per poder identificar les amistats falses és adonant-nos quan hi són: si quan ets feliç i vius bons moments hi és per compartir la teva diversió i la teva vida, però desapareix quan se’t presenta algun problema o quan estàs passant per una mala ratxa, segurament et trobes davant d’un amic fals.

3. Gaudeix criticant-te

Les amistats falses es poden veure quan apareixen a la teva vida, s’hi fiquen de ple i formulen opinions malintencionades sobre tu. Sovint ressalten els errors que has comès, et recorden qualsevol relliscada i fan que no et sentis bé. Un senyal ben clar de les amistats que no són de debò és veure que gaudeixen en certa manera quan tu fracasses, i a aquesta mena d’amics que ens ho critiquen tot sovint també se’ls anomena vampirs emocionals.

 

 

4. D’amagat teu, es dedica a no parlar bé de tu

Els amics de debò et diuen el que pensen a la cara i de manera sincera, i no et critiquen quan no hi ets. En el cas que t’hagis adonat que parla malament de tu d’amagat teu però que no t’ho pot dir a la cara, segurament és millor que evitis aquesta amistat. El respecte ha d’imperar entre els amics, i les persones que de manera recurrent et menyspreen, et critiquen i no tenen respecte per les teves opinions no són bones amigues.

Alguns amics poden no ser-ho tant com semblen | Wikimedia

 

5. És pessimista per naturalesa

Les amistats que tenen personalitats negatives no resulten gaire bones en general. Es tracta d’individus que sempre veuen problemes a tot, que no s’alegren de les coses bones que et passen o que t’envegen, o bé que es fiquen sempre en la teva vida però que no t’ajuden gens.

 

6. La teva intuïció te n’alerta

La intuïció que tens és molt rellevant: de vegades tenim sospites d’algú sense saber exactament per quina raó. Creiem que té alguna cosa que fa que no sembli bona gent, però com que no tenim cap dada objectiva que ens ho confirmi decidim no limitar aquest vincle.

 

Ara bé, si sents que un dels teus amics no t’està aportant cap cosa positiva, no cal que tallis la relació categòricament, però estigues alerta per mirar de treure l’aigua clara d’aquesta impressió que et causa. Ben sovint, el temps acaba confirmant allò que ens dictava la intuïció.

 

Comentaris