ÚLTIMA HORA

🔴 Els Mossos carreguen per desallotjar la C-65 al Gironès

Prendre un got de suc de taronja al dia augmenta el risc de càncer

Sigui natural o envasat, han alertat del seu risc | En canvi, asseguren que les begudes 'light' sí que són bones
El suc de taronja resulta perillós pel seu alt contingut en sucres | Pixabay

 

Beure un suc natural o envasat pot comportar greus problemes de salut, i un dels més impactants és l'augment del risc de patir un càncer. Així ho han determinat uns científics francesos, els quals han arribat a la conclusió que el consum diari de begudes amb sucres fa pujar un 18% les possibilitats d'afectació, una xifra que arriba al 22% en el cas del càncer de mama.

 

Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els científics de la Universitat Paris 13, després de fer proves amb més de 100.000 francesos amb una mitjana d'edat de 42 anys. De la mostra de persones que han escollit, s'ha analitzat la seva dieta completa durant gairebé una dècada sencera. Durant aquest període, s'han registrat més de 2.000 casos de càncer.

 

«Consum de begudes amb sucre és un risc per a l'obesitat»

Segons ha explicat 'RAC 1', l'estudi dels científics ha estat publicat a la revista científica 'BMJ'. A més, han establert una relació entre el consum de begudes amb sucres i l'augment de risc per mort prematura: «L'alt consum de begudes amb sucres és un factor de risc per a l'obesitat i l'augment de pes, que alhora és un factor de risc per a contraure càncer», assegura Mathilde Touvier, una de les autores de l'estudi sobre les begudes ensucrades.

 

Les begudes light o amb edulcorants artificials són més segures

Un altre dels factors que han advertit ha estat que no importa que la beguda sigui natural o envasada, ja que segueixen contenint altes quantitats de sucres d'una manera o altra.

 

Malgrat això, els resultats s'han de prendre amb mesura, ja que no han aconseguit demostrar quina és la causa-efecte empírica. No obstant això, i en contra del que podem imaginar, l'estudi ha revelat que les begudes 'light' o amb edulcorants artificials que substitueixen el sucre, sí que són més segurs.

 

 

També et pot interessar...

Comentaris
Oskar Castro
Pesats de merda, deixeu que cadascú begui el que li sorti dels nassos. Qui sou vosaltres per decidir el mode de vida de les persones? Si em vull prendre un suc de taronja me'l prenc i tu no n'has fe fer res! Ara per tot es pot tenir Càncer, au aneu a la santíssima merda que al final beure aigua serà cancerígen. 20 anys prenent suc de taronja natural o Espremut i no m'ha passat res. A cagar a la via quins collons.
Askar Ganriel
@Oskar Com pots ser tan maleducat e ignorant? L'article únicament està informant del risc de beure begudes amb molt de sucre. En cap moment t'està prohibint fer-ho. També t'agafa una enrabiada cada cop que algú diu que fumar és dolentíssim o que prendre drogues et destrossa el cos? Que infantil aquesta actitud i rebatre estudis científics amb "jo ho faig i a mi no m'ha passat res encara".
Xavier Rabassa
Recolzo totalment el que diu l'Òscar Castro, té tota la raó. La rigurositat científica amb la que publiqueu aquest article és molt pobre i diu molt poc i malament dels que gestionen el noticiari. El sucre que porta la fruita és molt millor i sa que els altres sucres. És una font d'energia aprofitable i útil, només els diabètics tampoc n'han d'abusar, però dels altres encara menys. Els sucres desnaturalitzats, refinats per l'home són font d'energia buida que passa corrents pel cos i no aporta res, només t'engreixa. El sucre artificial d'origen químic sí és cancerigen com s'ha demostrat en les rates, és un invent de l'home modern dels negocis que no l'importa res la salut. Tot al contrari del pots trobar en una fruita. Menjar i beure sucs de fruita sí són la millor manera de prevenir l'aparició del càncer. Jo fa més de quaranta anys que prenc el suc d'una bossa de taronges de dos quilos i una llimona i tinc una salut de ferro envejable que ja voldrien tenir molts jovenets. La natura és sàvia i no s'equivoca, l'home sí.
Askar Ganriel
Xavier, si i no. És veritat que el sucre de les fruites no presenta cap problema quan menges la fruita sencera, però quan parlem de sucs és diferent. Al treure la polpa (la fibra) aquest sucre passa directament a la sang i pel cos té el mateix efecte que el sucre refinat. I això no ho dic jo, ho diu la ciència. Hi ha diversos estudis que confirmen per exemple que beure sucs està relacionat amb patir diabetis.
Askar Ganriel
Una abraça al diari, que no ha fet res dolent; està publicant una informació real i correcta, com pot comprovar qualsevol amb una cerca ràpida al google, i ha de sofrir comentaris de gent que no té ni idea faltant. És tan greu i gros que l'any 2019 hi hagi gent que no creu en la ciència i basa les opinions en idees sense cap mena de fondament i arguments tipus "El meu avi fumava i va morir a 93 anys, per tant fumar no mata".
carlos
Soc metge i aquest titular es indignant. Només busca que la gent faci el click i guany visites. Pero la falta de rigorositat es preocupant. Gent que no tingui el coneixent suficient pot creure la vagenada de titular. Es per denunciar-los.