Una nova malaltia sexual que és impossible de tractar, la Mycoplasma genitalium

Creix la preocupació entre els especialistes pel difícil diagnòstic i tractament
Imatge d'arxiu d'una mostra de clamídia, una de la malaltia que es confon amb el Mycoplasma genitalium | Dr. Lance Liotta Laboratory

 

Mycoplasma genitalium és la nova malaltia de transmissió sexual que està preocupant a tots els professionals i experts. Es tracta d'una malaltia molt difícil de detectar perquè té característiques semblants a altres de transmissió sexual molt quotidianes. A més, és molt complicat aconseguir un bon tractament.

 

De fet, és tan complicat combatre aquesta nova malaltia sexual que és pràcticament immune a gairebé tots els medicaments i antibiòtics que els metges recepten. Es tracta d'un nou repte per als investigadors que s'està estenent i de la que se'n desconeixen moltes coses.

Mycoplasma genitalium, molt complicada de detectar i tractar

El Mycoplasma genitalium es confon amb altres malalties sexuals tan habituals com la sífilis, gonorrea o clamídia i normalment acaba tractant-se erròniament, el que provoca que sigui molt difícil pel pacient poder pal·liar els símptomes i eliminar els virus i la infecció.

 

De moment, només s'ha registrat que un 3% de la població espanyola té aquesta malaltia de transmissió sexual, però de totes maneres, el 20% d'aquests casos no poden ser tractats amb els antibiòtics convencionals, motiu pel qual es tracta d'una malaltia extremadament resistent, ja que alguns medicaments poden arribar a reforçar la bactèria en qüestió.

Cap tractament efectiu per aquesta malaltia sexual

No és tan coneguda com la gonorrea o la clamídia, però és més habitual del que sembla i el problema és que s'escapa del coneixement dels especialistes en aquest camp. Un estudi realitzat a la Comunitat de Madrid especifica que a més d'estar-se estenent per no tenir un tractament efectiu, també afecta els diferents sexes de forma diferent.

 

En aquest sentit, el Mycoplasma genitalium afecta dones en un 0,98% en relació al total de dones amb ETS, mentre que en els homes amb ETS el percentatge de contagi arriba fins al 6%.

ETS que van evolucionant i fent-se més resistents

La publicació 'Journal of Infectious Diseases' ha realitzat una investigació on adverteix de la mala estratègia que s'està seguint amb aquesta nova malaltia sexual que ja és un problema de salut pública.

 

De totes maneres, també apunten que finalment es trobarà solució, tal com va passar fa 30 anys amb una altra ETS, com per exemple la clamídia, que abans era difícil de tractar i era es pal·lien els seus efectes perfectament.

 

La gonorrea seria l'altra malaltia de transmissió sexual de la qual també s'ha d'estar alerta, ja que es tracta d'una malaltia que amb els anys ha evolucionat més virulenta. Així mateix, la gonorrea ha resistit a antibiòtics molt potents i ara ja la descriuen com la «súperbactèria».

Comentaris