EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

L'OMS adverteix de l'alt contingut en sucre que tenen els aliments per lactants

L'Organització alerta que pot afectar el gust dels menors i augmentar les seves preferències futures cap a aliments més dolços
Els productes per a lactants entre 0 i 6 mesos contenen una alta quantitat de sucre | Somosmamas.com

 

Dos estudis que ha realitzat l'Organització Mundial de la Salut (OMS) han alertat de l'alt i inadequat contingut en sucre dels productes alimentaris que es comercialitzen dirigits als nadons menors de sis mesos a Europa.

 

El 2016, l'organització de les Nacions Unides va publicar una guia on s'establia que no es podrien publicitar els aliments per a lactants menors de sis mesos, i ho argumentava que és un període en el qual el menor ha de ser alimentat amb la llet materna exclusivament.

 

«En la primera infància s'ha de garantir un creixement i desenvolupament òptim del nen»

La directora regional d'Europa de l'OMS, Zsuzsanna Jakab, ha volgut recordar que «l'adequada nutrició a la primera infància és clau per a garantir un creixement i desenvolupament òptim del nen, així com prevenir algunes malalties al llarg de la seva vida, com, per exemple, l'obesitat o patologies no transmissibles relacionades amb la dieta».

 

L'OMS, davant aquest fet, ha desenvolupat un esborrador de Model de Perfil de Nutrients – MNP, segons les seves sigles en anglès– per a nens entre 6 i 36 mesos. Aquesta guia té com a objectiu orientar les decisions sobre quins aliments són inadequats en aquest grup d'edat. A més, ha creat una metodologia per a identificar els aliments comercials per a bebès disponibles en establiments detallistes, i per a recopilar dades de contingut nutricional a les etiquetes, i també l'etiquetatge de promoció, incloses les reclamacions.

 

Aquesta nova metodologia ha servit per a poder recopilar dades sobre 7.955 productes alimentaris o begudes comercialitzades per a nadons i nens petits en 516 botigues de Viena (Àustria), Sofia (Bulgària), Budapest (Hongria) i Haifa (Israel) entre el mes de novembre de l'any 2017 i el gener de l'any passat.

 

El sucre que contenen la fruita i la verdura sí són saludables per als infants | Cedida.

 

Només entre el 28 i el 60% de productes són adequats

D'aquesta manera, l'OMS va comprovar que, només en aquestes quatre ciutats, entre el 28% i el 60% dels productes que es comercialitzaven per a menors de 6 mesos eren adequats. No obstant això, en tres regions, més de la meitat dels aliments tenien més del 30% del sucre recomanat, fet que, tal com ha advertit l'organització, pot afectar el gust dels menors i fer augmentar les seves preferències en el futur pels aliments més dolços.

 

«Si bé els aliments com les fruites i verdures que contenen més sucres de manera natural són adequats per als nadons i nens petits, l'alt nivell de sucres lliures en els productes comercials de puré també és motiu de preocupació», han comunicat des de l'OMS.

 

També et pot interessar...