Sopar aviat redueix el risc de càncer de pit i pròstata

Segons un estudi dut a terme per investigadors catalans, la gent que sopa a les 21.00 hores té un 20% menys de probabilitat de patir càncer de pit o pròstata.
Sopar aviat redueix el risc de patir càncer | Catalunya Diari

 

S'han produït novetats importants pel que fa a la relació entre alimentació i malalties. Un estudi recent, dut a terme per investigadors catalans de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), ha determinat que les persones que tenen un menor risc de patir càncer de pit o pròstata son els que sopen més aviat.

 

Segons el mateix estudi, els individus que acostumen a sopar a partir de les 22.00 hores o just abans d'anar a dormir presenten un risc més elevat d'acabar desenvolupant un d'aquests càncers. D'altra banda, es redueix aquesta possibilitat en un 20% si es sopa abans de les 21.00 hores o unes dues hores abans d'anar a dormir.

Sopar aviat és més saludable

«L'evidència recent en estudis experimentals indica que el moment de menjar és importants i fer-ho en determinades hores afecta la salut», explica un dels investigadors a la publicació 'International Journal of Cancer', on s'han publicat els resultats.

Recreació d'una cèl·lula cancerosa | Catalunya Diari

Es tracta d'una investigació innovadora en aquest camp de la salut. Altres treballs sobre el càncer i l'alimentació se centren en el tipus de menjar o aliments que es consumeixen, determinant la quantitat de grasses, sucres, proteïnes i altres factors de risc. A ISGlobal han volgut conèixer com afecta l'hora del sopar i les activitats que es realitzen abans de l'àpat.

Es recomana no sopar després de les 22.00

Per dur a terme aquest estudi, es van recollir dades de fins a 621 casos de càncer de pròstata i 1.205 de càncer de pit a tot el territori espanyol. En aquest sentit, els investigadors van voler parametritzar tots els hàbits alimentaris dels pacients, així com els seus horaris i l'hora en què anaven a dormir.

 

D'aquesta manera van poder concloure que les persones que sopen abans de les 21.00 hores presenten un risc menor. Aquestes dades son d'una importància cabdal per a la prevenció de malalties i poden servir de base per futurs estudis.

 

Comentaris