Un error de seguretat deixa al descobert les dades dels clients de Movistar

L'empresa de telefonia assegura que el problema ja ha estat solucionat
Imatge d'arxiu de la seu de Movistar | CatalunyaDiari.cat

 

L'associació Facua-Consumidors en Acció ha denunciat avui un «forat de seguretat» a la pàgina web de Movistar. Un error de seguretat que, així mateix, ha donat llum pública i ha permès accedir a les dades de facturació dels seus clients, els seus noms, domicilis, adreces de correu electrònic, numeracions i el desglossament de trucades.

 

En aquest sentit, Movistar explica que l'error es va produir fa uns quants dies, tot i que l'empresa desconeix el nombre de clients afectats per la fuita. Tot i això la mateixa operadora telefònica explica que el problema ja ha estat solucionat.

 

Denuncien Movistar pel seu error de seguretat

 

Facua-Consumidors ha tirat endavant la seva denúncia minuts després d'assabentar-se de la fuita. La queixa, així mateix, ha estat presentada davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i han assegurat que el problema va més enllà: «Es tracta de l'error més gran de la història de les telecomunicacions a Espanya».

 

L'associació, al fil de la denúncia per la 'fuita d'informació' de la marca, ha traslladat també la seva voluntat que s'obri un expedient sancionador a 'Telefónica de España' i 'Telefónica Móviles'.

 

El grup denunciant, finalment, ha explicat que van comunicar la incidència el diumenge a la tarda, tot i que l'empresa va eliminar les funcionalitats de la pàgina web per evitar l'exposició de les dades dels seus clients

 

Imatge d'arxiu   | WikiCommons / EEIM

La previsible sanció a Movistar, escassa

És el que contempla el reglament europeu. Aquest, de fet, recalca que es pot sancionar a les empreses amb multes que poden arribar als 10 o 20 milions d'euros, tot i que les multes per a Movistar serien molt menors.

 

Així doncs, la firma de telefonia espanyola s'enfronta a multes de 300.000 i 600.000 euros, ja que la llei espanyola les limita. Facua, finalment, ha assegurat que les sancions espanyoles en aquest context són «absolutament ridícules».

Comentaris