ÚLTIMA HORA

Trets i càrregues dels Mossos a Barcelona

ARA MATEIX

Cremen cotxes al centre de Barcelona

Lidl deixarà d'oferir productes de plàstic d'un sol ús

S'eliminaran les palletes, els bastonets de cotó o plats, coberts i gots de plàstic dels establiments
Lidl retirarà les bosses de plàstic dels seus centres comercials | Lidl

 

La cadena de supermercats Lidl continua demostrant la seva preocupació amb el medi ambient i la sostenibilitat del planeta. Si setmanes enrere s'anunciava que començava el procés per eliminar les bosses de plàstic dels supermercats, ara s'afegeix la iniciativa per fer desaparèixer tots els productes de plàstic d'un sol ús.

 

D'aquesta manera, a partir del 2019, no trobarem en cap establiment de la marca comercial opcions com palletes per beure, bastonets de cotó per les orelles o plats, coberts i gots de plàstic. L'estratègia està orientada en què, una vegada s'esgotin les existències, no es fabriquin nous productes d'aquestes característiques.

Lidl acaba amb els productes de plàstic

Lidl es troba preparant amb els seus principals proveïdors les alternatives més viables per substituir aquest tipus de productes. Així, estan preparant opcions fabricades amb materials sostenibles, que permetin la cadena de supermercats poder demostrar l'objectiu de sostenibilitat que s'ha marcat pels futurs anys.

 

D'aquesta manera, la marca ha considerat que pretén reduir en un 20% l'ús de plàstic per l'any 2025. La primera mesura va ser la de l'eliminació de les bosses de plàstic abans de finalitzar el 2018, una estratègia molt aplaudida pels clients, que van veure amb molts bons ulls la iniciativa.

Lidl deixa d'utilitzar bosses de plàstic

La Unió Europea va ordenar a les principals marques comercials reduir en un 20% el consum de plàstic pel 2030. La petició va ser contundentment resposta per Lidl, que es va atrevir a implementar un escenari encara més atractiu que l'assenyalat per l'organisme continental.

 

La primera acció per complir-lo va ser l'eliminació de l'ús de bosses de plàstic a Barcelona, les Illes Balears i Madrid, on han desaparegut completament aquest tipus de productes. Com a alternatives, Lidl sol·licita els clients que portin les seves bosses o els ofereix una de ràfia o de paper.

 

Una vegada implementada aquesta mesura en la seva totalitat, Lidl deixarà d'utilitzar més de 100 milions de bosses de plàstic cada any a l'estat espanyol. Com a conseqüència, el medi ambient s'estalviarà vora de 1.300 tones de plàstic desaprofitades pel territori.

 

Cal recordar que Lidl va arribar al país el 1994, quan va aterra a Lleida. Actualment, compte amb més de 550 tendes a tota Espanya, oferint llocs de treball a més de 13.000 persones. 
 

Comentaris