Mercadona publica la seva nova memòria de gestió ambiental

El supermercat està duent a terme una estratègia global per a reduir l'ús de plàstics en els processos d'embalatge i etiquetat
Mercadona ha publicat la seva Memòria Medi Ambient | Mercadona

 

Cada vegada són més els supermercats que lluiten per a tenir unes botigues i unes polítiques d'empresa que lluitin contra el canvi climàtic i que, per tant, siguin més sostenibles per al planeta.

 

Mercadona és una de les marques que té molt clar que s'ha de reduir el màxim possible l'impacte de l'ésser humà en el medi ambient i, per aquest motiu, ha destinat fins a 74 milions d'euros d'inversió per a implantar mesures que beneficiïn al medi ambient. Totes aquestes polítiques ja es poden consultar a la 'Memòria de Medi Ambient 2017-2018'.

 

 

Els pilars de la 'Memòria de Medi Ambient 2017-2018'

En aquest document, es pot entendre que el sistema de gestió ambiental de Mercadona se centra a reduir els impactes en tres àrees: logística, consum energètic i gestió de residus. Una de les mesures que més està implantant Mercadona a tots els seus supermercats és la dels jardins urbans.

 

Amb aquesta iniciativa, es pretén omplir les façanes de les seves naus de plantes que, a més a més de ser visualment boniques, aporten una insonorització de l'espai i l'aïllen tèrmicament de l'exterior. Els residus són un altre factor que suposa un impacte important en el medi ambient, per aquest motiu, Mercadona utilitza la prevenció en la gestió de residus reciclant fins a més del 76% del total de residus provocats per l'empresa.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Mercadona té uns destacats processos de gestió ambiental | Mercadona

 

La lluita contra els plàstics

D'altra banda, un dels grans enemics actuals del medi ambient són els plàstics. En aquest sentit, Mercadona està duent a terme una estratègia global per a reduir l'ús de plàstics en els processos d'embalatge i etiquetat. Tanmateix, ha aconseguit eliminar els microplàstics de tots els productes de cosmètica i cura personal, i treballa perquè en els pròxims anys els envasos de marca pròpia siguin reutilitzables, reciclables i compostables.

 

Un dels grans passos que ja ha donat en relació al plàstic ha estat l'eliminació de les bosses de plàstic d'un sol ús a les caixes. Finalment, pràctiques de benestar animal i de pesca de proximitat, són altres de les iniciatives que ha iniciat el supermercat valencià cada vegada més conscienciat sobre la necessitat de protegir tot allò que ens rodeja.

 

Mercadona també lluita per reduir plàstics | Mercadona

 

També et poden interessar...