'Nutriplato', el mètode que ensenya als nens a menjar bé

La intenció és aconseguir una educació nutricional àgil i senzilla amb la voluntat d’ajudar als pares perquè els seus fills segueixin una dieta equilibrada i saludable
'Nutriplato' és el nou mètode que ensenya als nens a menjar bé | Nestlé

 

Només el 10% de les famílies mengen de forma saludable i únicament el 17% dels pares dóna als fills les tres peces de fruita recomanades al dia. El mateix passa amb la verdura, de la qual només el 54% ofereix als infants la quantitat adequada. En aquest context, l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i Nestlé han desenvolupat un mètode que s’anomena Nutiplato. La funció d'aquest és una educació nutricional àgil i senzilla amb la voluntat d’ajudar als pares perquè els seus fills segueixin una dieta equilibrada i saludable.

 

El mètode, que es pot sol·licitar en aquest enllaç de forma gratuïta, està inspirat en el reconegut ‘Plat de Harvard’ però adaptat a la dieta mediterrània i pensant en nens de 3 fins als 12 anys. És pioner a Europa i consta d’un plat físic de mida real que es divideix en tres parts que, a través de dibuixos i colors, indica quina quantitat haurien de menjar els petits i en quina proporció, ja que la clau per aconseguir una alimentació equilibrada és mantenir les proporcions adequades de cada un dels grups d’aliments.

 

La informació bàsica | Nestlé

 

‘Nutriplato’ marca que els elements proteics —com la carn, el peix o els ous— i els hidrats de carboni —cereals integrals o tubercles— han d’ocupar un quart del plat respectivament, mentre que les verdures n’han d’ocupar la meitat. No obstant això, en la realitat aquestes proporcions estan invertides i els hidrats de carboni són els que ocupen més de la meitat del plat en comptes de les verdures. L’objectiu és que sigui una eina útil pels pares i a més a més, també sigui atractiva pels nens.

 

La intenció és que tant petits com adults es familiaritzin ràpidament amb els aliments més saludables i amb les quantitats que s’haurien de menjar de cadascun dels grups d’aliments.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

 

A més a més del plat físic, 'Nutriplato' inclou una guia amb consells pràctics a més d'un llibre de receptes i  consells pràctiques que mostren, amb diferents exemples, com de senzill i pràctic pot ser preparar un menjar equilibrat amb un mètode que ja utilitzen més de 110.000 nens a Espanya.

 

També et pot interessar...