MÉTEO ESPECIAL:

Catalunya en alerta per una perillosa gota freda

Sanitat alerta de la presència no indicada de sulfits en un suc de llimona

Pot suposar un risc per a les persones que són al·lèrgiques a aquest additiu
Sanitat a alertat sobre el risc de prendre aquest suc de llimona | Cedida

 

El Ministeri de Sanitat, a través de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat i Nutrició (Aecosan), ha emès un comunicat en el qual ha alertat de la presència de sulfits en un suc de llimona d’un producte procedent d’Itàlia però que es pot comprar en diversos supermercats de Catalunya.

 

Es tracta, concretament, d’un suc de llimona concentrat de la marca Piacelli Citrilemon que pot identificar-se ràpidament pel seu envàs. El producte es ven en ampolles de 200 mil·lilitres de plàstic groc amb forma ovalada, imitant a una llimona  i que té una etiqueta de paper impresa en diversos colors. El lot afectat és el d'ampolles que caduquen el 14 de juliol de 2020.

 

Imatge del suc de llimona de la marca Piacelli que conté sulfits no declarats | Cedida

 

Riscos pels al·lèrgics

Tot i que els sulfits no són cap producte tòxic, en aquest cas la seva presència en el suc és perillosa perquè no està indicada en l’envàs, cosa que pot afectar els grups de persones que són al·lèrgiques a aquest additiu.

 

 

«Com mesura de precaució es recomana a aquells consumidors al·lèrgics als sulfits que puguin tindre el producte anteriorment mencionat a casa que s’abstinguin de consumir-lo», ha alertat l’Aecosan.

 

Va ser a Alemanya on es va detectar el problema amb el producte, concretament ho va fer el Sistema d’Alerta per Aliments i Pinsos de la Unió Europea (RASFF) i immediatament es va notificar el que ocorria a les autoritats sanitàries espanyoles, així com a la resta de països afectats: França, Bèlgica, Suïssa, Regne Unit, Hong Kong, Malàisia, Filipines o Estats Units.

 

Els sulfats, uns additius per ajudar a la conservació del producte

És molta la gent que es pregunta què són els sulfats, doncs bé, són uns derivats del sofre molt utilitzats en la indústria alimentaria. Ajuden a prevenir l’oxidació d’olis i grasses i el creixement dels bacteris en alguns productes, és a dir, en general, ajuden a millorar la conservació d’alguns productes.  

 

Imatge d'una etiqueta d'una ampolla de vi que conté sulfats | Cedida

 

És molt habitual veure l’expressió «conté sulfats» en una ampolla de vi. I és que, com ja s’ha dit anteriorment, es tracta d’un additiu que no és tòxic, tot i que, quan la seva concentració és major a 10 mil·ligrams per litre o per quilo, és obligatori indicar en l’envàs si un producte conté aquesta substància.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris