Les 20 cançons més indicades per córrer

La música ens pot ajudar a dur a terme una activitat física més intensa i amb un millor rendiment

La música para correr puede aumentar la intensidad y mejorar nuestro rendimiento.
Quan correm, la música ens ajuda a rendir més i a fer una activitat física més intensa | Cedida

Tant el fet de fer esport com d'escoltar cançons són components que van sempre junts, tot i que sovint ignorem per què passa això. Algunes investigacions científiques afirmen que la música mentre correm ens ajuda a incrementar tant la intensitat com la capacitat del nostre entrenament.

Per tal d'esdevenir el o la millor 'runner', hem fet un recull de 20 cançons que t'ajudaran a córrer al màxim sense perdre la motivació.

Córrer mentre escoltem música: quina efectivitat té?

Tal com ha avançat 'Viviendo La Salud', algunes investigacions han demostrat que el fet d'escoltar cançons mentre correm pot contribuir a incrementar el rendiment i la intensitat de l'exercici que fem. De manera general, la música gaudeix d'un rol de gran importància pel que fa a l'autoregulació de la motivació.

Sigui com sigui, calen més investigacions per tal de desvelar les classes de música específiques que poden contribuir a una intensitat més gran de l'exercici físic: preferències de cadascú, ritme, etc.

De la mateixa manera, s'ha pogut veure que la música motivadora pot fer que la persona que corre es dissociï de totes aquelles sensacions vinculades amb el cansament que li arriben de part del seu propi cos. Així, té efectes relacionats amb l'esforç que es percep i amb la seva tolerància a partir de 2 mecanismes:

  • El fet de sincronitzar el ritme.

  • Un augment del grau d'excitació, especialment quan la música gaudeix d'un significat específic per a l'individu.

A més, cal remarcar que també té efectes sobre l'estat d'ànim de les persones que corren, així com sobre el seu amor propi i la seva confiança.

Tot i que hi ha diversos resultats al voltant de la classe de música més idònia per tal d'aconseguir aquests efectes que són contradictoris, la conclusió general és que la música ha de tenir un ritme i una intensitat elevats, i/o un significat personal per a qui l'escolta.

  • També et pot interessar: Les 50 cançons que han marcat la història

Les 20 cançons més indicades per córrer

Quan sortim a córrer, sabem que el fet d'escoltar música origina efectes positius que ens poden motivar. T'hi animes? En cas que encara no sàpigues quina podria ser la millor llista per a tu, hem confeccionat un llistat de 20 peces musicals que t'ajudin a començar amb la teva rutina de 'runner'.

1. One Kiss - Dua Lipa i Calvin Harris, de 2017

La cantant britànica Dua Lipa i el discjòquei escocès Calvin Harris ens presenten aquesta cançó, que en anglès vol dir un petó. Gaudeix d'un ritme força elevat, perquè el seu gènere es podria considerar dance-pop o house.

2. Move your body Remix - Sia Furler i Alan Walker, de 2016

Es tracta d'una peça dance ben moguda i que gaudeix d'un ritme constant que és perfecte per tal de sortir a córrer. El seu títol, de fet, és tota una invitació a fer exercici: mou el teu cos, ens diu en anglès. Una dada interessant i curiosa sobre la cançó és que la va escriure la cantant d'Austràlia per a la colombiana Shakira.

3. Light it Up Remix - Major Lazer, Nyla i Fuse ODG, de 2015

Major Lazer és un grup americà productor de música electrònica que ens presenta aquesta cançó, amb veus de Nyla, la coneguda cantant de Jamaica. En concret, es tracta d'una peça dance o electrònica que crea un ritme ben constant molt adequat per córrer a una bona cadència.

4. Finesse Pink Panda Remix - Bruno Mars i Cardi B, de 2016

Un tema funk que, juntament amb el remix que ha fet Pink Panda més house de tots, ens proporciona unes bones vibracions brutals i ens ajuda a motivar-nos per llevar-nos i posar-nos a córrer diàriament. Ara bé, és una mica perillosa perquè fa que entrin moltes ganes de ballar.

5. Stronger - Kanye West, de 2007

Cantada i també produïda per l'espòs de Kim Kardashian, aquesta cançó gaudeix de diversos elements que tenen un toc de Daft Punk i que creen unes vibracions idònies per posar-se a fer exercici físic, com ara corrent.

Tot i que es tracta d'una peça que té més anys que la resta, és una gran cançó que va aconseguir bones posicions de manera molt ràpida a gairebé tots els rànquings musicals del planeta, i que fins i tot va aconseguir un Grammy l'any 2008.

6. Wake Me up - Avicii, de 2013

El productor i discjòquei suec Avicii, que ens va deixar l'any passat, va fer-nos arribar aquest senzill que es podria etiquetar com a folktrònic. La peça, de fet, fa una combinació d'elements de l'electrònica i el folk, i és una composició totalment innovadora i moguda que va assolir molt d'èxit.

7. Holes - Passenger, de 2012

Un tema neofolk que gaudeix d'una melodia molt alegre i d'una lletra carregada d'optimisme, que ajuden a moure's i a motivar-se al màxim. Si no la coneixes, et recomanem que la descobreixis.

8. Lose Yourself - Eminem, de 2002

No cal descriure aquest tema del conegut raper Eminem: una gran peça, amb totes les lletres, que resulta perfecta per assolir la motivació necessària per posar-se a córrer.

Gaudeix de tots els elements que calen per resultar efectiu quan es tracta de mantenir una bona motivació i no deixar-se endur per les sensacions vinculades al cansament físic.

9. American idiot - Green Day, de 2004

Es tracta d'una de les cançons més conegudes del conegut grup nord-americà de punk rock Green Day, que critica de manera directa la política i la cultura dels Estats Units i que, sense cap mena de dubte, fa que vinguin ganes de córrer i saltar al màxim.

10. Boulevard Of Broken Dreams - Green day, de 2004

En cas que busquis córrer a una intensitat més moderada, aquesta peça és perfecta: tot i que és una mica més calmada que les altres que hem presentat, amb ella el ritme no decau. De fet, és ideal per a l'escalfament o el refredament del cos abans o després de fer alguna mena d'activitat física.

11. Vertigo - U2, de 2004

Una peça ideal per córrer, que és ben recomanable. Va assolir un èxit molt important a tot el planeta, i contribueix a crear un bon ambient. És perfecta per incorporar-la a la teva llista de 'running' si vols motivar-te del tot.

12. First Of the Year, Equinox - Skrillex, de 2011

El productor i discjòquei nord-americà Skrillex va fer la realització d'aquesta peça de dubstep i música electrònica que té diverses parts de la demo de l'any 2007 anomenada 'Equinox' al revés del grup Sonny & The Blood Monkeys.

13. Zombie - The Cranberries, de 1994

La banda d'Irlanda The Cranberries ens va deixar aquesta cançó, una de les més conegudes que va fer, i que pertany al gènere del rock alternatiu, a banda de constar d'un marcat to de protesta. La peça també resulta idònia per córrer a una intensitat mitja-baixa.

14. Don't Let Me Be Misunderstood - Santa Esmeralda, de 1977

Originalment, Nina Simone va posar veu a aquest tema l'any 1964. Ara bé, després Santa Esmeralda el va versionar amb diversos tocs de disco, flamenc i altres components llatins. La seva popularitat va augmentar en gran mesura l'any 2003, perquè va integrar-se dins de la banda sonora de la coneguda pel·lícula 'Kill Bill'.

15. Believer - Imagine Dragons, de 2017

La popular banda nord-americana de rock Imagine Dragons ens deixa aquest gran tema que gaudeix d'elements musicals i de sons que rítmicament són alhora suaus i marcats.

De fet, Dan Reynolds va revelar que és un tema que vol reflectir diverses experiències doloroses que va patir al llarg de la seva vida i que ens vol explicar com va aconseguir superar-les.

16. Jax Jones – You Don't Know Me – Radio Edit, de 2017

El productor discogràfic i discjòquei anglès Jax Jones ens deixa aquesta peça que s'acompanya de la veu de Raye. És una combinació de sons electrònics ideal per guanyar motivació a l'hora de posar-se a córrer.

17. Ghetto Gospel - 2Pac i Elton John, de 2008

El segon senzill pòstum de 2Pac al disc 'Loyal to the Game'. A més, compta amb la col·laboració del conegut cantant britànic Elton John i del raper Eminem, a la producció. És una peça rap que té un gran significat i que està indicada sobretot per anar a córrer.

18. Gangsta - Kehlani, de 2016

Aquest tema pertany a la banda sonora de 'Suicide Squad', una pel·lícula del 2016. Podria classificar-se dins del gènere musical R&B alternatiu i, tot i que la seva melodia no ens sembli gaire estrident, el seu ritme s'enganxa de manera molt fàcil i costa treure-se-la del cap.

19. Sucker For Pain - Lil Wayne, Wiz Khalifa i Imagine Dragons, de 2016

Aquest tema igualment forma part de la banda sonora de la pel·lícula 'Suicide Squad', i el canten els rapers Wiz Khalifa i Lil Wayne, americans, així com el conegut grup de rock Imagine Dragons.

20. Remember The Name - Fort Minor i Styles Of Beyond, de 2005

Aquesta cançó de rap sona en un gran nombre d'esdeveniments de tipus esportiu. La seva personalitat vivaç i única la converteix en una peça perfecta per a la gent que gaudeix del rap i el hip-hop i que vol córrer.

Referències bibliogràfiques:

  • Anshel, M. H. i Marisi, D. Q. 1978. Effect of music and rhythm on physical performance. Research Quarterly. American Alliance for Health, Physical Education and Recreation, 49(2): 109-113.

  • Brownley, K. A., McMurray, R. G. i Hackney, A. C. 1995. Effects of music on physiological and affective responses to graded treadmill exercise in trained and untrained runners. International Journal of Psychophysiology, 19(3): 193-201.

  • Tenenbaum, G., Lidor, R., Lavyan, N., Morrow, K., Tonnel, S., Gershgoren, A., Meis, J. i Johnson, M. 2004. The effect of music type on running perseverance and coping with effort sensations. Psychology of sport and exercise, 5(2): 89-109.


Comentaris

envia el comentari