ACS i Atlantia acorden la compra conjunta de la concessionària d'autopistes Abertis

La decisió s'ha pres dos minuts abans de l'inici de la sessió borsària d'aquest matí

Imatge d'arxiu de la façana de l'edifici d'Abertis a Barcelona
Imatge d'arxiu de la façana de l'edifici d'Abertis a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès «cautelarment i amb efectes immediats» la cotització d’Abertis i d’ACS, davant un possible acord entre ACS i la italiana Atlantia per controlar conjuntament la concessionària d’autopistes. Una suspensió que arriba dos minuts abans del tancament de l’inici de la sessió borsària d’aquest dimecres, 14 de març.  

Així doncs, la constructora de Florentino Pérez i la companyia transalpina controlada per la família Benetton haurien arribat a un preacord per conformar una societat conjunta per quedar-se amb Albertis i repartir-se el poder.

Final de la «batalla» entre ACS i Atlantia

D’aquesta manera es posa punt final a la «batalla» d’OPA’s —Oferta Pública d’Adquisició— que ACS i Atlantia lliuraven pel grup d’autopistes des de fa mesos. I és que aquest mateix dilluns, 12 de març, la CNMV autoritzava l'OPA de la filial alemanya d'ACS, Hotchtief, sobre la concessionària d'autopistes Abertis.

Una oferta, de caràcter voluntari, que s'adreçava al 100% de les accions del capital social d'Abertis, format per 990.381.308 accions. La contraprestació oferta per la filial alemanya d'ACS constava de 18,36 euros per acció o bé un canvi de 0,1254 accions d'Hochtief de nova emissió per cada acció d'Abertis per a un màxim de 193.530.179 accions —19,54% del capital—, equivalents a 24.268.685 accions noves d'Hochtief. L'ens regulador espanyol també va autoritzar l'OPA sobre Abertis per part d'Atlantia el 9 d'octubre.

Una contraprestació que incorporava l'ajustament efectuant per ACS després de l'anunci per part d'Abertis de la proposta de pagament d'un dividend per import de 0,40 euros per acció. 

Segons informa TV3, la seu d'Abertis seguiria a Madrid i la nova companyia seguiria cotitzant a l'Ibex, però el control passaria a mans italianes. Ara, Atlantia i ACS han de ratificar aquest acord als seus respectius consells d'administració.


Comentaris

envia el comentari