Albiol demanarà als ajuntaments catalans que retirin estelades i llaços grocs

Els populars enviaran cartes als diferents consistoris per demanar la retirada de qualsevol símbol partidista de la via pública, i amenacen amb denúncies

Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu
Xavier García Albiol, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El president del Partit Popular de Catalunya (PPC), Xavier García Albiol, ha advertit que sol·licitarà per carta als ajuntaments de tota Catalunya la retirada d'estelades i llaços grocs de l'espai públic. El president dels populars catalans ha assenyalat, a més, que no dubtaran a portar davant dels tribunals a tots aquells alcaldes que es neguin a complir amb la petició. 

Albiol ha al·legat que la campanya en contra de la imparcialitat de les institucions catalanes era «necessària i decisiva». «Ara els alcaldes s'ho pensaran dues vegades abans de desobeir la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC)», ha assegurat. Tot i el precedent de Sant Cugat al qual es referia el líder del PP, cal recordar que el Tribunal ha decidit no prohibir els llaços grocs en edificis de la Generalitat.

Imatge d'arxiu d'una persona col·locant llaços grocs.
Imatge d'arxiu d'una persona col·locant llaços grocs. | CatalunyaDiari.cat

 

Indignació per la relació Generalitat-Govern Central

En les declaracions fetes aquest matí en roda de premsa, el president del PPC ha tingut també unes paraules pel PSOE de Pedro Sánchez, al·legant que «està fent una indignitat» permetent una reunió on es tractin temes com la situació dels presos o el mateix referèndum d'autodeterminació. 

García Albiol ha volgut deixar clar que aquestes qüestions són avui dia inassolibles per al seu partir i ha afegit, fent referència als continguts a tractar a la comissió bilateral Generalitat-Govern Central, que «sembla que hagi escrit el guió de la reunió Carles Puigdemont».   

Critiques per la gestió de la vaga del taxi

L'exalcalde de Badalona ha aprofitat la crisi del per la vaga del taxi per atacar el govern central i criticar la seva gestió durant aquesta. També ha demanat a Sánchez que fixi uns serveis mínims per fer assumible la vida a les grans ciutats: «Creiem que tenen una part de raó en les seves reclamacions; però no pot ser que les ciutats estiguin col·lapsades i amb la seva economia parada».

A més no ha deixat escapar l’ocasió per tornar a criticar el govern central, recordant que foren els socialistes qui impulsar la liberalització econòmica del sector. En referència al mateix tema, Albiol ha retret a l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau el seu paper a la crisi recordant-li que: «va assumir compromisos davant dels taxistes que no pot complir».


Comentaris

envia el comentari