URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Anuncien un «canvi d'estratègia» en la recerca de Gabriel, el nen desaparegut a Níjar

El menor de 8 anys va desaparèixer el passat 27 de febrer

Imagen de Gabriel, el pequeño desaparecido en Almería
Imatge d'arxiu de Gabriel, el nen desaparegut a Níjar, Almeria.  |  Facebook

 

El subdelegat del govern espanyol a Almeria, Andrés García Lorca, ha anunciat aquest dissabte, 3 de març, que es realitzarà un «canvi d'estratègia» per a realitzar una recerca «més selectiva» de Gabriel Cruz, el nen de 8 anys desaparegut el passat dimarts 27 de febrer a Níjar, Almeria. 

Segons fonts policials, els resultats obtinguts fins ara «no són satisfactoris». Per tant, i donat que hi ha diverses línies d'investigació obertes, els investigadors han decidit modificar el procediment de recerca. 

Així doncs, es passarà d'una «recerca massiva» com s'estava fent fins ara, amb la col·laboració dels veins de la zona, a una recerca «mol més selectiva», amb més participació de personal especialitzat. 

Hasta 500 voluntarios se encuentran buscando a Gabriel, el pequeño desaparecido en Almería
Imatge d'arxiu d'alguns dels voluntaris que ajuden en la recerca de Gabriel. | LaSexta

 

D'altra banda, el tinent coronel de la Comandància de la Guàrdia Civil a Almeria, José Hernández Mosquera, ha assenyalat que «s'han disposat tots els esforços materials i humans possibles» per esbrinar els fets.

Així doncs, l'oficial ha confirmat que hi ha «dos escenaris» oberts des que es va iniciar la recerca: el lloc on el menor va ser vist per última vegada, és a dir, al municipi de Las Hortichuelas, i una altra zona que «ha anat incrementant». 

El tinent coronel també ha aclarit que actualment «totes les línies de recerca segueixen obertes» i ha fet una crida a la calma enfront de la «rumorologia», que considera ha estat «una tònica d'aquests dies». D'altra banda, ha assenyalat que hi ha dades de la recerca que estan «sota secret de sumari».

S'amplia la recerca a la costa

Tanmateix, cal recordar que aquest dissabte 3 de març també s'ha ampliat el radi de recerca de Gabriel Cruz a les zones costaneres més pròximes al lloc dels fets. Així doncs, a l'equip de cerca de la Guàrdia Civil ja s'han unit agents territorials del Seprona i Usecic així com efectius el Servei Marítim, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) i el GREIM, tal com confirmava el Ministre de l'Interior a través de Twitter.

D'altra banda, els membres del cos de Bombers, Protecció Civil, 112, Policia Local i fins a 500 voluntaris també continuen treballant en la recerca de Gabriel Cruz. .


Comentaris

envia el comentari