Les 8 millors aplicacions mòbils per als psicòlegs

Unes eines molt útils per als professionals de la salut mental

Les aplicacions més interessants per als estudiants i professionals de la psicologia
Les aplicacions més interessants per als estudiants i professionals de la psicologia | Psicología y Mente

Ens trobem plenament immersos dins de la societat de la informació, i els darrers avenços tecnològics han fet possible que les persones puguin contactar fàcilment amb altres individus i aconseguir tota mena d’informació fent només un clic.

Encara que la utilització recurrent de les tecnologies de la informació i la comunicació pot comportar diversos inconvenients, hi ha moltes aplicacions que s’han desenvolupat per a aquesta mena de tecnologia que ens poden fer la vida molt més fàcil, també en l’entorn professional.

Entre totes les aplicacions i avenços que s’han produït, n’hi ha un gran nombre que poden resultar de gran profit i que han estat concebuts per ajudar els estudiants de psicologia o els psicòlegs per tal de facilitar-los l’exercici professional, fins i tot fent que sovint es puguin accedir des dels telèfons intel·ligents.

Per aquesta raó, en aquest article et mostrarem diverses aplicacions per a psicòlegs que poden resultar molt útils a l’hora d’aprendre més coses relacionades amb la psicologia i d’exercir-la com a professió.

Les millors 8 aplicacions per als estudiants i professionals de la psicologia

Tot seguit, et mostrem diverses aplicacions ideals per als estudiants de psicologia i per als psicòlegs que poden facilitar l’exercici de la professió psicològica des de la comoditat d’un telèfon intel·ligent.

1. AirPersons, d’Airpersons

 • Cost: gratuït, només cal un registre
 • Està disponible per a: Android i iOs

Es tracta d’una aplicació que funciona com a eina comunicativa entre diversos psicòlegs o professionals en general i els seus pacients o clients. Incorpora una funció de videotrucada per fer videoxats, d’una manera similar a Skype. Ara bé, un dels grans avantatges que té és que  fa possible que es pugui cobrar directament pels serveis prestats.

Quan es registra, el psicòleg ha d’establir les condicions dels serveis que ofereix com ara la tarifa i l’horari, i després quan estigui connectat el podran contactar per videotrucada. Absolutament tot es du a terme en línia, i el client no pot saber en cap moment a través de l’aplicació quin número de telèfon és el que s’associa a aquell professional.

2. PIR, d’Akaro

 • Cost: gratuït
 • Està disponible per a: Android

Hi ha un gran nombre d’estudiants de psicologia i de psicòlegs que tenen la intenció de dedicar-se a la branca clínica de la psicologia. Per tal d’aconseguir-ho, es pot dur a terme un Màster de Psicologia General Sanitària que farà que puguin exercir com a psicòlegs al sector privat, o bé es pot provar d’accedir al sector públic a través del PIR —Psicòleg Intern Resident—, una formació que requereix la superació d’un examen tipus test amb bona nota per poder aconseguir una plaça disponible.

L’aplicació gratuïta PIR que Akaro ha desenvolupat per a Android és molt útil per tal d’entrenar-se i preparar-se per dur a terme aquest examen, perquè fa que es puguin veure i respondre les preguntes de les diferents convocatòries de l’examen PIR entre els anys 2002 i 2015. Així, aquesta aplicació constitueix una eina molt profitosa per estudiar i repassar els continguts del PIR, i també ajuda a exercitar-se mentre es responen les diverses preguntes i es poden veure, al moment, tots els errors, encerts i punts que s’han obtingut.

A banda dels exàmens anuals, aquesta aplicació fa que es puguin dur a terme les preguntes a través de diverses àrees temàtiques, respondre preguntes aleatòriament o veure determinades estadístiques relacionades amb els errors, encerts i puntuacions de cada test que s’ha fet.

3. 3D Brain, de DNA Learning Center

 • Cost: gratuït
 • Està disponible per a: Android i iOs

Les neurociències s’encarreguen d’estudiar el sistema nerviós i el cervell. Ara bé, no és gens senzill entendre el funcionament dels òrgans que formen l’encèfal, dividit en moltíssimes parts molt juntes que, segons com les mirem, poden semblar totalment diferents. Així doncs, no és gens senzill fer-se una idea aproximada de la tridimensionalitat que comporta aquest grup d’òrgans.

Per sort, però, actualment hi ha solucions tecnològiques que ens poden ajudar a produir imatges en 3D absolutament detallades i fidels, com ara aquesta aplicació.

Es tracta d’una app relacionada amb l’estudi de l’encèfal que fa que puguem estudiar i observar totes les regions que el componen. A banda de proporcionar un model del cervell en 3D, ens ajuda a informar-nos millor del funcionament i les lesions que es poden relacionar amb les seves múltiples estructures.

Igualment, fa que puguem accedir més fàcilment a algunes investigacions que s’han dut a terme a partir de l’àmbit de les neurociències. Això no obstant, hem de destacar que és una aplicació que de moment només està disponible en anglès.

Una gran quantitat de recursos a un sol clic
Una gran quantitat de recursos a un sol clic | CatalunyaDiari.cat

 

4. iGrade para psicólogo, de Zysco

 • Cost: 2,99 €
 • Està disponible per a: iOs

Mitjançant aquesta app i d’altres de similars que existeixen per a psicòlegs, els especialistes en aquesta disciplina podran organitzar d’una manera més eficient la informació que tenen dels pacients. Entre altres coses, l’aplicació permet gestionar i administrar perfils, cites, avaluacions, informes i notes sobre els propis pacients.

A més, ens permet gestionar tantes sessions i clients com vulguem, a més d’avaluar els progressos que fan aquests últims. Cal tenir en ment, però, que la informació de cada pacient és totalment confidencial i privada, o sigui que el fet d’escollir o no fer servir una aplicació d’aquesta mena s’ha de valorar molt segons la seguretat que pugui oferir-nos.

5. Cite this for me, d’Imagine Easy Solutions

 • Cost: gratuït
 • Està disponible per a: Android i iOs

Quan es tracta de dur a terme investigacions pel que fa als diferents fenòmens que s’estudien dins de l’àmbit de la psicologia, un dels elements clau és aconseguir bibliografia sobre el tema tractat i referenciar-la correctament.

Aquesta app permet, sense cap cost, citar les publicacions i els llocs web que utilitzem per preparar els nostres propis textos, fent que aquesta tasca sigui molt més ràpida i senzilla. Igualment, ens permet aplicar normatives bibliogràfiques ben diverses, com ara la Harvard o l’APA.

Igualment, fa que puguem escanejar fàcilment els codis de barres de les diverses publicacions utilitzades amb la càmera de fotos del nostre telèfon intel·ligent, a banda d’exportar les diverses bibliografies per correu electrònic per tal de poder-les fer servir en treballs que fem més endavant. Encara que aquesta app no serveix exclusivament per als psicòlegs, ens pot ajudar molt si volem anar més de pressa preparant les bibliografies.

 

6. Google Documents, de Google Inc.

 • Cost: gratuït
 • Està disponible per a: Android i iOs

Google Documents és una aplicació molt popular i utilitzada entre molta gent del món, sobretot dins del món acadèmic. Ens permet crear, obrir i editar en línia —i també sense connexió— documents de text mentre es desen automàticament tots els canvis a l’app.

També ajuda a treballar en grup a través de la creació de documents o carpetes compartits que la gent seleccionada podrà modificar i editar, fins i tot simultàniament.

7. DSM-5 Criteria, de l’American Psychiatric Association

 • Cost: 53,66 €
 • Està disponible per a: Android i iOs

El manual DSM és una de les referències dins de la psicologia clínica, i actualment és el que consta amb més suports i acceptació per part dels psicòlegs. S’encarrega de classificar i recopilar les diferents classes de trastorns mentals que existeixen, a banda d’esmentar-ne els criteris diagnòstics principals.

La DSM-5 Criteria és una aplicació ideal per als psicòlegs clínics que vulguin tenir accés als criteris diferents del manual DSM per poder visualitzar els símptomes específics per a cada trastorn i la seva classificació, a més d’accedir a diferents vídeos que mostren els canvis més rellevants pel que fa a les anteriors versions del manual. Ara bé, cal remarcar que es tracta d’una app de pagament.

8. NovoPsych Psychometrics, de NovoPsych Pty Ltd

 • Cost: 49,99 €
 • Està disponible per a: iOs

En aquesta aplicació dirigida als psicòlegs hi podrem trobar tests diferents per avaluar els pacients. Igualment, hi trobarem diversos sistemes per corregir-los automàticament que faran que el procés sigui molt ràpid i que faran que únicament el professional en qüestió tingui accés als resultats.


Comentaris

envia el comentari