URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Aquest és Diego Miguel, detingut després de la desaparició de Gabriel

Va ser detingut per assetjar Patricia Ramírez, la mare del menor

Diego, el detenido por acosar a Patricia Ramírez
Imatge d'arxiu de Diego Miguel, el detingut per assetjar Patricia Ramírez, la mare de Gabriel. | Cedida

Els veïns d'Antas, un municipi d'Almeria, descriuen Diego Miguel F.A —el principal sospitós de la desaparició del petit Gabriel i detingut per assetjar la mare del menor—com una persona amant dels esports, la lectura i la pintura. 

Segons publica 'El Español', es tracta d'un home de 40 anys, considerat un bon atleta, ja que ha guanyat diversos trofeus en les carreres populars on ha participat. No obstant això, la ruptura amb la seva exparella, fa gairebé 10 anys, va provocar que caigués en una depressió crònica, el que va suposar que tornés a viure a casa dels seus pares. 

Ordre d'allunament contra ell

I és que va ser la mateixa Patrícia Ramírez, qui després de la desaparició del seu fill a Níjar, a Almeria, va senyalar Diego Miguel com el possible responsable dels fets. Tanmateix, cal recordar que la dona tenia interposada una ordre d'allunyament contra ell, per l'obsessió i l'assetjament que li va produir, mesura que no estava complint.

Imagen de la madre de Gabriel hablando de la desaparición de su hijo

Imatge d'arxiu de Patricia Ramírez, la mare de Gabriel. | La Sexta

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil, i després de comprovar que la polsera telemàtica que havia de portar, havia sigut forcejada, van procedir a interrogar-lo. Després d'escoltar la seva versió, els agents van detenir-lo, mantenint-lo encara sota instàncies policials.

Es descarta que existeixi vinculació

Imagen de Gabriel Cruz Ramíez.
Imatge d'arxiu de Gabriel Cruz Ramíez. | SOSDesaparecidos

Tot i que en un primer moment, i després de conèixer-se aquesta relació entre la mare de Gabriel i l'investigat, moltes informacions apuntaven que podria existir alguna vinculació entre el menor desaparegut i Diego Miguel, el ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido va acabar desmentint-ho.

«No hi ha res que, ara per ara, vinculi aquesta persona amb la desaparició», va assegurar el representant governamental, qui també va recordar que la investigació es troba en fase d'estricte secret. No obstant això, va afirmar que s'estan destinant tots els esforços a trobar al menor, ja que «tota Espanya està pendent d'ell».

En llibertat durant les pròximes hores

De moment, Diego Miguel F.A. continua sota la vigilància de la Guàrdia Civil. Malgrat això, tot sembla indicar que quedarà lliure durant les pròximes hores i que la investigació sobre ell continuarà en la línia del seu presumpte assetjament cap a Patricia Ramírez.

Quan això passi, l'home tornarà a casa dels seus pares, a Antas, on continuarà gaudint de les seves passions: l'esport, la lectura i la pintura.

Diego, tras una competición
Imatge d'arxiu de Diego Miguel, després de guanyar una competició.| Cedida

Comentaris

envia el comentari