Aterra amb èxit a Florida la càpsula de la NASA que retornarà l’home a l’espai

Es tracta de la nau Dragon Crew de Space X que permetrà l’exploració humana a l’espai per desenvolupar noves tecnologies i productes que millorin la vida a la Terra

Imatge de l'aterratge de la nau que tornarà a portar l'home a l'espai
Imatge de l'aterratge de la nau que tornarà a portar l'home a l'espai | NASA Comercial Crew

La humanitat continua fent els seus passos en la cursa espacial amb l’objectiu de conèixer més d’on venim i com millorar la vida al nostre planeta, cada cop més perjudicat per l’escalfament global. Una aposta de futur de la NASA en aquest sentit és la nau Dragon Crew de Space X, que ha culminat amb èxit la seva primera prova sense tripulació després que hagi caigut en aigües de Florida procedent de l’Estació Espacial.

Els experts de Space X van recuperar el passat divendres 8 de març la nau, amb la que la NASA vol recuperar la capacitat d’enviar astronautes a l’òrbita terrestre. Una setmana abans, el coet Falcó 9 va enlairar-se des del Complex de Llançament 39A del Centre Espacial Kennedy de la NASA a Florida, als Estats Units, segons informa l’agència espacial.Amb el recent aterratge, la nau culmina amb èxit el viatge de prova abans de transportar astronautes. 

Tornar a enviar l’home a l’espai el més aviat possible

La nova nau ha retornat a la Terra amb algunes mostres d’investigació crítica d’experiments científics que serviran per preparar millor l’aparell per transportar humans a l’exterior. L’objectiu de la missió és l’exploració humana a l’espai i desenvolupar noves tecnologies, tractaments i productes que permetin millorar la vida a la Terra.

A més, la nau també transportava un dispositiu de proba antropomòrfic amb el nom de Ripley equipat de sensors que proporcionen dades sobre els possibles efectes que experimentaran els humans que viatgin a dins de la Crew Dragon.

Aquesta ha estat la primera prova de vol d’un sistema espacial dissenyat per a humans i construït i operat per una companyia comercial a través d’una associació pública-privada. De cara al juny, es farà un altre enlairament, aquesta vegada amb astronautes a dins de la nau que arribaran fins a l’Estació Espacial Internacional.


Comentaris

envia el comentari