Shakira salda part del seu deute amb Hisenda pagant 20 milions d'euros

La cantant colombiana al·lega que va instal·lar-se definitivament a Espanya l'any 2015

Shakira
Shakira, en una imatge d'arxiu | Cedida

Hores baixes per Shakira. La cantant colombiana s'ha vist obligada a pagar més de 20 milions d'euros a Hisenda per saldar part del deute amb la Hisenda espanyola. El moviment de Shakira, a part d'eixugar el deute inicial i d'acatar la sentència, pretén impugnar la decisió inicial de la fiscalia espanyola.

L'Agència Tributària va encetar la recerca en contra de la cantant l'any 2011 —quan va començar a residir a Espanya amb la seva parella, Gerard Piqué— i aquesta es va acabar prolongant al llarg dels anys 2012, 2013 i 2014.

La versió de Shakira, però, resulta diametralment diferent. L'artista al·lega que entre 2011 i 2015, va mantenir la seva residència fora d'Espanya, ja que gran part del seu temps el passava lluny de la península Ibèrica. I va ser l'any 2015 quan, en contra del que diu la fiscalia, va canviar el seu domicili a Barcelona

El factor Gerard Piqué

L'Agència Tributària considera que Shakira no diu tota la veritat sobre l'inici de la seva relació sentimental amb Gerard Piqué. El primer encontre entre els dos es va produir l'any 2010, dies després del Mundial de Sud-Àfrica, i la fiscalia considera que un any després Shakira ja residia a Espanya.

El naixement del seu fill Milan és, d'altra banda, un altre dels factors a tenir en compte. El primer fill de la parella va néixer l'any 2013 i, per la qual cosa, la investigació considera que la cantant va passar gran part del temps a Barcelona, al costat del menut.   

L'entorn de Shakira, d'altra banda, al·lega que gran part dels seus ingressos provenien de l'exterior del país i, per la qual cosa, no era necessari tributar a Espanya. 

Piqué i Shakira, amb els seus fills
Piqué i Shakira, amb els seus dos fills en una imatge d'arxiu | Instagram

Shakira, resident fiscal espanyola

L'Agència Tributària assegura tenir més d'una dada que permet acreditar que la cantant colombiana ha estat resident fiscal a Espanya des de l'any 2011.

És a dir, Hisenda creu que aquesta ha viscut almenys 183 dies a Espanya —xifra mínima per ser considerada resident fiscal al país— i per la qual cosa no recula amb la seva sentència.


Comentaris

envia el comentari