El gas radó és la segona causa que provoca càncers de pulmó després del tabac

Es tracta d'una substància que s'acumula en espais que habitualment freqüentem

Alertan sobre los peligros producidos por el gas radón
Alerten sobre els perills produïts pel gas radó | Cedida

El gas radó s'acumula en els espais que habitualment freqüentem i no és pas bo per la nostra salut. Circula per llocs com les cases, les escoles o els llocs de treball i la nostra exposició a aquest gas natural pot comportar greus perills, segons adverteix l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Es tracta de la segona causa per la qual apareixen els càncers de pulmó, després de la dolenta repercussió del tabac en l'organisme.

L'OMS ha indicat que el gas radó s'ha relacionat amb entre el 3 i el 14% dels pacients que pateixen aquesta malaltia. El problema és que és un gas invisible i inodor i això no ens permet percebre la seva presència, fet pel qual l'organisme internacional ha instat a revisar les instal·lacions per prevenir possibles riscos que podrien acabar, fins i tot, amb la vida dels afectats.

Des del primer moment en què s'inspira aquest gas, el sistema orgànic dels éssers humans pot resultar perjudicat i, per això, han alertat la ciutadania amb l'objectiu d'acabar amb la seva expansió.

La seva prevenció 

Una de les opcions que està a l'abast de tothom per disminuir la presència del radó és augmentar els sistemes de ventilació o utilitzar els diferents sistemes d'extracció mecànica del gas, els quals acostumen a acumular gran part del radó. Reforçar el pis i les parets per evitar la filtració del gas entre habitacions seria una altra alternativa.

D'altra banda, hi ha especialistes que han desenvolupat mecanismes i estratègies per disminuir l'emissió del gas i la seva permanència dins dels domicilis, a raó de la norma europea que promou el control de les quantitats d'aquesta substància.


Comentaris

envia el comentari