La nova estratègia de Mercadona amb les seves marques blanques

L’empresa valenciana de Juan Roig introdueix el concepte de ‘proveïdor totaler’ per poder oferir un ventall més ampli de productes

Imatge d'arxiu d'un ròtul de la cadena de supermercats Mercadona
Mercadona ha decidit canviar d'estratègia amb les seves marques blanques | MERCADONA

Mercadona ha deciditcanviar l’estratègia de producció de les seves marques blanques. Aquestes són: Hacendado (alimentació), Deliplus (cosmètica), Bosque Verde (productes de la llar) i Compy (alimentació de mascotes). Fins ara, la cadena de supermercats valenciana tenia ‘interproveïdors’ que els hi desenvolupaven en exclusiva tota una mateixa línia de productes i ‘proveïdors especialitzats’ per casos concrets.

  

Ara, però, com va detallar el portal ‘Expansión’ i ha avançat 'La Coctelera', la cadena valenciana, dirigida per l’empresari Juan Roig, ha decidit transformar aquestes dues figures en un ‘proveïdor totaler’ amb qui contractarà producte a producte.

Estratègia per complir amb la demanda dels clients

Aquesta nova estratègia es va iniciar l’any 2012 perquè es van adonar que els ‘interproveïdors’ que els hi generaven una línia completa de productes no havien de ser necessàriament especialistes a fabricar tots els productes d’aquella mateixa categoria, per la qual cosa necessitaven més temps per desenvolupar un nou producte o recórrer a un proveïdor que sí que fos ‘especialista’ en aquell en concret.

Interior d'un supermercat de la cadena valenciana Mercadona
Ara Mercadona només tindrà un 'proveïdor totaler' | CEDIDA

 

Fonts de la companyia valenciana han explicat que l’objectiu final és poder oferir un ventall més ampli, de «màxima qualitat i amb el millor preu possible». Per tant, amb aquest nou concepte de ‘proveïdor totaler’ es busca que Mercadona guanyi «agilitat» a l’hora d’introduir l’«assortiment eficaç» que demana el client. I d’aquesta manera seran diverses empreses les que podran fer els productes de marca blanca per Mercadona dins d’una mateixa categoria. 

  • Més notícies relacionades: Els supermercats que menys plàstic fan servir: Eroski, Aldi i Mercadona.

Èxit de les marques blanques de Mercadona

Avui dia, Mercadona compta amb 1.400 ‘interproveïdors’ i ‘proveïdors especialitzats’ que des d’aquest moment ja no es diferenciaran i passaran a denominar-se tots ‘proveïdors totaler’, els quals passaran de gestionar categories completes a gestionar producte a producte.

Tant pel proveïdor com per Mercadona, el contracte del producte serà indefinit, socialment responsable i rendible. I el model de relació amb aquests proveïdors serà a llarg termini, amb l’objectiu de desenvolupar un producte amb el client i per al client, amb innovació i que pugui aportar diferenciació.


Comentaris

envia el comentari