Les verdures fregides de bossa no són més saludables que les patates, segons l'OCU

L'aportació energètica de les patates de bossa acostuma a ser de 522 Kcal/100g i, la d'aquests vegetals fregits 506 Kcal/100g

Verdures fregides
Aperitiu de verdures fregides | Cedida

No ens confonguem: consumir pasta feta amb farina de vegetals o comprar verdures de bossa fregides estil 'patates xips', no és menjar verdura. De fet, si optem per aquesta segona opció a l'hora d'emplenar la nostra cistella de la compra, hem de saber que estem fent pràcticament el mateix que si compréssim directament les típiques patates de bossa fregides. És a dir, si busquem salut, les verdures fregides no són una bona opció, tal com explica 'La Coctelera'.

Segons l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), aquests preparats vegetals tenen pràcticament les mateixes calories que les patates de bossa. Concretament, l'aportació energètica de les patates de bossa acostuma a ser de 522 Kcal/100g i, la d'aquests vegetals fregits 506 Kcal/100g. El mateix passa amb el greix que porten ambdós estils de snacks, ja que el primer té al voltant del 31,8% de greix i, el segon, el 30%. Evidentment, aquest greix prové de la quantitat d'olis que s'han emprat en el moment de la seva preparació i que, en gran mesura, són els grans responsables de la seva textura i sabor.

  • També et pot interessar: Les ‘Patates Forn’ de Mercadona triomfen entre els consumidors per poc més d'1 euro

Molta atenció amb l'aportació de greix

Davant la nova tendència d'optar per aquest tipus d'aperitius basats en vegetals, des de l'OCU adverteixen que «tenen molt de greix, no són un aliment que substitueixi a les verdures i, per tant, el seu consum ha de ser només ocasional i en poca quantitat». A més a més, afegeixen que, com passa en tots aquests tipus de productes, el seu contingut de greix és molt elevat.

Tot i que els vegetals fregits en bossa cada vegada estan guanyant més adeptes i són més coneguts, des de l'OCU recorden que existeixen dues varietats, tot i que es poden confondre amb facilitat, ja que s'acostumen a situar en els mateixos prestatges.

Patates xips
Imatge de les tradicionals patates xips | Cedida

Saber diferenciar entre les diferents varietats

Les dues varietats que podem trobar i que és necessari saber diferenciar són: les verdures estil xips que s'han trossejat molt finament i després s'han fregit a altes temperatures i, d'altra banda, els vegetals anomenats extrusionats, que tot i que també s'han fregit, la seva composició està feta d'almidons, farina, additius i molta poca proporció de verdura.

El preu és un punt que també s'ha de tenir en compte a l'hora d'escollir aquest tipus de productes. Potser per la moda o potser per aprofitar-se de l'etiqueta de 'saludable', el cert és que aquestes verdures fregides acostumen a tenir uns preus bastant més elevats que les tradicionals patates de bossa. El preu de mercat ronda, segons l'OCU, entre 12,50 euros i 112 euros el quilo.

  • També et pot interessar: L'OCU adverteix que els supermercats menteixen en el seu etiquetatge

En aquest sentit, asseguren que aquests preus es poden arribar a comprar amb productes d'alimentació de luxe. Per la seva banda, el preu de les patates fregides és molt més inferior. Finalment, en relació al seu etiquetatge, cal destacar que la majoria compleixen amb els requisits establerts per la llei. Ara, la feina és del consumidor per saber escollir sempre el millor producte per a la seva salut.

Aperitiu de verdures fregides
Aperitiu de verdures fregides | Cedida

  • També et pot interessar: L'OCU demana que l'aigua de l'aixeta dels bars sigui gratuïta


Comentaris

envia el comentari