Roger Torrent assegura que «no s'entendria» que el rei Felip VI es negués a signar l'elecció de Jordi Turull com a president

El president del Parlament ha explicat que la seva candidatura té possibilitats de tirar endavant, i ha descartat noves eleccions

Roger Torrent durant la seva entrevista a Catalunya Ràdio
Roger Torrent durant la seva entrevista a Catalunya Ràdio | Cedida

El president del parlament, Roger Torrent, ha defensat aquest dijous, durant una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', la candidatura de Jordi Turull a la presidència de la Generalitat, i la convocatòria exprés del ple d'investidura per aquesta tarda a les 17.00 hores. Torrent ha assegurat que l'aposta per Turull té com a objectiu protegir la «dignitat» de la cambra catalana, i els drets de la resta de diputats. 

En aquest sentit, Torrent ha assegurat que «no s'entendria» que el rei Felip VI es negués a signar l'elecció de l'aspirant a presidir el futur Govern de Catalunya. «Turull té tots els drets polítics intactes i es pot sotmetre a un ple d'investidura», ha insistit el president del Parlament, que ha afegit que la seva intenció és un Govern que «foragiti el 155». 

Descarta noves eleccions

El president de la cambra legislativa catalana no ha pogut, però, confirmat si el candidat tindrà el suport necessari per ser investit, sobretot tenint en compte que la CUP ha explicat que prendrà una decisió en aquest sentit dues hores abans de començar el ple. «Em correspon fer possible el debat d'investidura», ha dit Torrent.

Torrent ha descartat que es convoquin noves eleccions a Catalunya
Torrent ha descartat que es convoquin noves eleccions a Catalunya | cedida

 

«Altra cosa és si el candidat té la confiança dels membres de la cambra», ha insistit, assenyalant que en la ronda de contactes va veure que Jordi Turull sí que tenia possibilitats. El que el president del Parlament ha descartat són uns nous comicis, davant la impossibilitat d'investir un Govern. «No contemplem noves eleccions», ha assegurat. 

El lletrat major del Parlament es planteja abandonar el càrrec

Amb tot, aquest dijous al matí, poques hores abans de començar el ple d'investidura de Jordi Turull, s'ha sabut que el lletrat major del Parlament, Antoni Bayona, s'està plantejant abandonar el seu càrrec per la «incomoditat» generada els darrers anys. Diverses fonts parlamentàries pròximes a Bayona han explicat que es tractaria d'una decisió personal, i que en tot cas no serà fins que no hi hagi un nou Govern que es posarà en marxa. 


Comentaris

envia el comentari