Mercadona augmenta un 6% les seves vendes durant el 2018

La cadena de supermercats ha aconseguit un benefici net de 593 milions d’euros

Imagen de archivo de un establecimiento de Mercadona
Imatge d'arxiu d'un establiment de Mercadona | Cedida

 

Mercadona està vivint un bon moment a nivell econòmic. Sembla que la popularitat de la cadena de supermercats no deixa de créixer en els últims mesos i aquest fet s’evidencia clarament en els seus beneficis. Si parlem de xifres, Mercadona ha augmentat un 6% les seves vendes durant el 2018, una dada que es tradueix en un benefici net de 593 milions d’euros.

De fet, la bona salut que presenten els comptes de l’empresa no sorprèn massa perquè la firma valenciana havia incrementat el seu esforç inversor un 50% fins a arribar als 1.500 milions d’euros amb l’objectiu de continuar el procés de transformació de botigues que va començar fa uns anys.

Los beneficios de Mercadona se disparan en 593 millones
Els beneficis de Mercadona es disparen en 593 milions | Mercadona  

L’èxit de la venda online

El president de Mercadona, Juan Roig, va ser l’encarregat de donar a conèixer aquestes noves xifres durant l’acte de presentació de resultats de la cadena de supermercats que es va celebrar per primera vegada a les instal·lacions Jarrods de València.

Durant la trobada, Roig es va mostrar «molt orgullós» de la situació actual de l’empresa i va apuntar algunes de les claus de l’èxit de la firma. Una d’elles és la venda online, un àmbit que va augmentar un 120% durant el 2018 i que va facturar més de dos milions d’euros al mes. Per aquest motiu, Mercadona obrirà la seva segona nau dedicada al comerç online a Barcelona el pròxim 12 de juny.

Nuevo uniforme de Mercadona
Aquest és el nou uniforme de Mercadona | Mercadona  

Nova zona de menjar preparat

Un altre àmbit que ha suposat un pas endavant en el creixement econòmic de l’empresa ha sigut la instal·lació d’una zona específica a alguns supermercats on es pot demanar menjar preparat. Mercadona va provar d’implantar aquesta novetat a algunes ciutats i l’acollida dels clients va ser molt bona. Després de comprovar els bons resultats d’aquest format, l’empresa preveu instal·lar aquestes zones a 250 supermercats més durant el 2019.

Juan Roig en la sección de 'Listo para Comer' tras la celebración de la Rueda de Prensa anual 2018
Juan Roig a la secció de menjar preparat després de la presentació de resultats | Mercadona  

Finalment, l’acte de presentació de resultats va posar sobre la taula l’ocupació laboral generada durant l’últim exercici. En aquest sentit, es va destacar que s’havien creat 1.800 nous llocs de treball fins a sumar una plantilla de 85.800 persones. La major part dels empleats de Mercadona són dones, les quals ocupen el 47% dels llocs directius.


Comentaris

envia el comentari