Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Torrent rebutja una reunió amb Millo al·legant que Rajoy no el vol rebre

El president del Parlament manté l'ajornament 'sine die' de la sessió d'investidura
Roger Torrent durant la sessió del 17 de gener | CatalunyaDiari.cat

 

Continua l’estira i arronsa del procés català. En aquest sentit, doncs, amb una sessió d’investidura ajornada ‘sine die’ i amb una programació d’actes nul·la al Parlament de Catalunya, Torrent demana per activa i per passiva abordar la problemàtica amb Rajoy.

 

La problemàtica neix aquí. I és que Torrent, de fet, hauria de passar abans per les mans d’Enric Millo, delegat del govern d’Espanya a Catalunya. Tot i això, Torrent ha optat per passar d’aquest tràmit i ha decidit enviar una carta al mateix Millo, responent a la petició que va fer-li arribar per reunir-se.

La contundent resposta de Torrent

Torrent ha avisat Millo que no es veurà amb ell no despatxarà cap assumpte fins que, al menys, el president espanyol, Mariano Rajoy, respongui la seva oferta de reunió i es puguin veure tots dos.

 

És la principal conclusió que es treu d’una carta on Torrent ha marcat els punts sobre les is. Aquest ha volgut apel·lar a la «lleialtat institucional» i advertit que «abans de resoldre qualsevol qüestió» amb Millo, vol que «es reverteixi l'actuació del govern espanyol».

 

D’altra banda, Torrent ha volgut enviar aquesta carta en resposta a la que Millo li va enviar amb la clara intenció «d'abordar totes aquelles qüestions que són d'interès per a ambdues institucions».

 

Imatge de la carta enviada per Torrent a Millo | Cedida

 

«És per això que, atenent a la mateixa lleialtat institucional a la qual vostè apel·la en la seva carta, li faig saber la meva sorpresa pel fet de no haver rebut cap resposta a la meva proposta», explica Torrent a Millo, en referència a la no rebuda de Mariano Rajoy.  

Millo, a l’expectativa, espera que s’acabi el 155

Enric Millo compta amb una de les posicions més complicades de l’escena política catalana. El delegat del govern espanyol a Catalunya viu instal·lat a l’ull de l’huracà des de fa mesos, ja que acostuma a ser la diana de les crítiques de l’independentisme en moltes ocasions.

 

Aquest, de fet, no va dubtar en sortir al pas del govern estatal per defensar, a finals d’octubre passat, l’aplicació de l’article 155.

 

Tot i això, el passat 12 de febrer, aquest va afirmar que l’estratègia de Moncloa tenia la voluntat d’aixecar el peu de l’accelerador i treure, d’una vegada per totes, el 155. «Com més aviat s'acabi el 155, millor», va dir aleshores.