INVITACIÓ OFICIAL:

✨ T'agrada la informació del cor, els famosos i la televisió? Aquest grup de Facebook, t'encantarà! CLICA AQUÍ I APUNTAT-HI!

Les 10 carreres amb menys dificultat que es poden cursar a les universitats espanyoles

Els estudiants les troben poc complexes i el percentatge d’aprovats és molt elevat
Estas son las carreras más fáciles de España ¿te sorprende alguna?
Descobreix els estudis universitaris més senzills que pots cursar a les universitats d’Espanya. Et xoquen?  | Imatge: YAROSLAV BLOKHIN

 

A la vida, quan escollim fer una carrera a la universitat normalment també estem apostant per un període de temps que recordarem com a inigualable: només ens hem de preocupar d’entregar els treballs i fer els exàmens, que solen concentrar-se en uns moments determinats de l’any i deixar-nos respirar durant la resta de dies. Aquestes èpoques de menys feina són ideals per divertir-se, fer activitats de tota mena i gaudir de la festa universitària.

 

Tot i això, l’elecció dels estudis secundaris post-obligatoris no sempre és senzilla, especialment en vista dels obstacles que presenta el panorama laboral actual a l’hora d’aconseguir una bona feina. A més, també sol ser motiu d’inquietud el grau de dificultat de la carrera, que pot influir diversa gent a abandonar-la. Tenint en compte tot això i per ajudar les persones que voldrien obtenir un diploma universitari sense gaire esforç, hem elaborat una llista de les carreres menys complexes de tot l’Estat.

 

 

Les 10 carreres més relaxades i fàcils d’aprovar

Si continues llegint l’article, descobriràs quines són les carreres que registren unes xifres d’aprovats més elevades. Per elaborar aquesta classificació, també hem contemplat les valoracions que en fan els alumnes matriculats.

 

Ara bé, no s’ha d’oblidar que n’hi ha algunes que són més vocacionals i que, per tant, encara que siguin extremadament complexes pot ser que les aprovi més gent empesa per aquesta vocació. Per tant, és important que t’escoltis a tu mateix per saber si tens una vocació que t’impulsaria a estudiar una cosa en concret. Si és així, no ho dubtis i persegueix el teu somni. Si no és el teu cas, aleshores pots contemplar la possibilitat de matricular-te en alguna d’aquestes carreres que es consideren més senzilles.

 

10. Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

Segons el Ministeri d’Educació, aquesta carrera és de les que tenen més assignatures aprovades —encara que la superen els estudis de Periodisme, Magisteri, Audiovisuals i Medicina. Ara bé, aquells que opten per aquests estudis neguen que el seu nivell de dificultat l’hagi de portar al primer lloc de la classificació.

 

Encara que tingui molta part pràctica i que això sigui un punt a favor per a molts dels seus alumnes, també té algunes matèries vinculades amb les ciències de la salut, com ara l’Anatomia, i això li confereix un grau de dificultat superior al que podria semblar a primera vista.

 

9. Psicologia

Actualment, una de les carreres que ofereixen més places a tot l’Estat és la de Psicologia. Cada any, milers d’estudiants comencen a formar-se en aquesta disciplina que, tot i la motivació que pot arribar a despertar, no proporciona sortides laborals gaire sòlides i ofereix la possibilitat d’estudiar després uns màsters oficials discutibles.

 

En general, els continguts relacionats amb la salut mental són molt interessants per als alumnes de la carrera, que solen gaudir molt fent-la. L’escull més important d’aquests estudis per a molts solen ser les diverses matèries que tenen a veure amb l’estadística i la neurologia.

 

8. Història i Història de l’Art

Els alumnes deles carreres d’arts i humanitats i els de les de ciències socials i jurídiques solen trobar-les molt menys complexes que —en aquest ordre— les de ciències, les de ciències de la salut i, finalment, les enginyeries.

 

Dins d’aquests àmbits, la Història i la Història de l’Art solen ser dos estudis universitaris que molts consideren força fàcils i que es poden vantar de comptar amb un 80% d’aprovats cada any. Ara bé, s’ha de sentir un interès per les matèries impartides perquè, si no, poden convertir-se en complicades de superar amb èxit.

 

7. Filologia anglesa i altres carreres similars

Comparades amb la resta d’estudis, les matèries relacionades amb les llengües solen aprovar-les molts dels alumnes matriculats.

 

6. Sociologia

Aquesta disciplina que es fixa en l’estudi de l’ésser humà relacionat amb tot allò que l’envolta sempre ha despertat molt d’interès entre els alumnes universitaris, que solen cursar la carrera amb molta il·lusió i fascinació. Per això i per la curiositat que molts senten per les assignatures concretes en què es reflexiona sobre el món en què vivim, la carrera sol considerar-se força senzilla i sol aprovar-la la majoria dels que la cursen.

5. Periodisme

El volum important d’activitats i aspectes pràctics d’aquesta disciplina fa que la majoria d’estudiants puguin connectar molt bé amb aquests estudis universitaris i que els puguin aprovar sense excessives dificultats.

 

4. Treball Social

Comparada amb altres carreres que tenen un plantejament semblant, Treball Social disposa de més sortides laborals i els alumnes que la cursen la defineixen com a relativament senzilla. En aquesta posició de la classificació també podem integrar-hi l’àmbit de l’orientació, cosa que podria estar relacionada amb l’interès dels matriculats per tal de transformar el planeta en un indret millor.

 

3. Educació Social

Educació Social, en una posició similar a la dels estudis anteriors, és la tercera carrera que es pot cursar a l’Estat que comporta menys dificultats. Té força similituds amb Treball Social i els alumnes matriculats afirmen que no els comporta grans problemes aprovar-la. A més, això es confirma amb el percentatge d’aprovats de la carrera, que és elevat.

 

2. Belles Arts

Amb una taxa d’aprovats situada al voltant del 90% dels alumnes que fan els exàmens, Belles Arts se situa en el segon lloc de carreres més fàcils que es poden fer al país. Ara bé, no destaca per tenir gaires sortides laborals, cosa que fa que sigui purament vocacional igual que altres disciplines com la filosofia.

 

Resulta força curiós pensar que en el món actual, en què ens fixem tant en la bellesa i l’aspecte de les coses —que és allò que més ven—, no hi hagi gaire opcions laborals vinculades amb aquests estudis.

 

1. Magisteri

Magisteri s’ha guanyat la fama de ser la disciplina —o una d’elles— més senzilla de les que poden estudiar-se a Espanya. Se n’han fet moltíssimes bromes i acudits, alguns no gaire ben intencionats. Ara bé, és cert que aquesta carrera requereix una vocació que no tothom té.

 

Dins d’aquests estudis, els que haurien de compartir el primer lloc de la llista són els de Magisteri d’Infantil i el de Primària, carreres amb gran multitud d’elements pràctics des del primer dia que fan que siguin menys difícils d’aprovar.

 

Altres casos

A banda d’aquestes cinc classificades, hi ha altres carreres que no comporten gaire dificultats a l’hora d’aprovar-les, encara que en general no són tan populars: és el cas de Música, Dansa, Protocol i Publicitat.

 

Un cas particular: la Medicina

Els estudiants que treuen millor nota als exàmens d’accés a la universitat en general tenen més possibilitats d’acabar amb èxit una carrera, segons s’ha pogut comprovar. Per això, les persones que aproven la selectivitat amb una nota alta tenen més tendència a aprovar les carreres, cosa que pot posar cap per avall algunes estadístiques: així, alguns estudis com la Medicina tenen més aprovats que d’altres, però això no vol dir que siguin menys complexos.

 

A l’altra cara de la moneda, algunes disciplines on la nota de tall és molt baixa pot arribar a suspendre-les més gent, encara que no siguin tan complicades, com en el cas del Dret.

 

Algunes carreres com Odontologia i Biotecnologia confirmen que el cas de la Medicina no és únic: tot i no ser gaire fàcils, les aprova força gent. En general, això passa perquè són disciplines molt vocacionals.

 

 

Els màsters

Si ens fixem en els màsters, veurem que es produeix una situació semblant a la de les carreres, tot i que més pronunciada: en una gran part dels màsters que s’ofereixen al país, el 100% dels alumnes aproven.

 

Encara que aquestes dades puguin fer pensar que els màsters haurien de ser més senzills que les carreres, és molt possible que no ho siguin. En general, cal ser conscients que quan els alumnes comencen un màster solen fer-ho amb molta vocació i motivació, perquè se senten més a prop del seu somni més anhelat —gràcies als continguts més específics que les carreres que tenen.

 

A banda d’això, en general als màsters hi ha més flexibilitat que durant els estudis anteriors: els professors que imparteixen les classes i avaluen els alumnes son conscients que aquests últims —en general— assisteixen a classe perquè tenen una gran il·lusió i motivació, cosa que els converteix en docents més comprensius i adaptables. Finalment, cal tenir en ment que en la gran majoria de casos el preu dels màsters a l’Estat és molt més elevat que el de les carreres, un factor que podria influir a l’hora d’empènyer els estudiants a esforçar-se per superar-los.

 Comentaris

envia el comentari