10 feines que ningú vol però que donen molts diners

Ningú vol ser maquillador de cadàvers, però algú ho ha de fer

Empleado de matadero es una de esas cosas que nadie quiere ser.
Imatge d'un treballador en un escorxador. |  Shutterstock.

Tothom somia en treballar i viure d'allò que li agrada, o almenys, d'allò que ha estudiat i s'ha estat preparat. No obstant això, quan comences a endinsar-te en el món laborar, te n'adones que les oportunitats són escasses i que haver estudiat belles arts o història de l'art ja no sembla tan bona idea. Hi ha una sortida, però, que pocs contemplen i que podria donar-te molts diners: quedar-te amb la feina que ningú vol, com els següents oficis que et presentem. 

1. Enterrador

Es tracta d'una de les feines més difícils. Es requereix una excel·lent capacitat física, ja que estaràs aixecant pes durant tota la jornada, però sobretot es necessita l'enteresa mental suficient per a no abandonar el primer dia. Molts coincideixen que és una de les feines més mal pagades en comparació a la tasca que s'exerceix, però els enterradors cobren aproximadament uns 1.500 euros mensuals.

2. Taxidermista

Enterrar persones és molt dur, però dissecar animals tampoc és que sigui molt agradable. La tècnica de la taxidèrmia s'ha practicat durant segles i va tenir el seu punt més alt durant el segle XIX, encara que ara és considerada per molts com una barbàrie. Encara que ser taxidermista no et generarà molta feina, sí que et donarà diners, i és que és una de les feines més ben pagades de la llista. Això sí, sempre que siguis un expert.

3. Netejador de clavegueres

Un dels pitjors malsons per a qualsevol persona és quedar-se tancat sota una claveguera. Ja no només per l'olor, sinó per l'enorme quantitat d'insectes que hi puguin viure. Es tracta d'una feina relativament accessible, ja que gairebé tots els ajuntaments tenen un servei de neteja municipal al que es pot accedir a través d'una borsa de treball. A més, dubtem que hi hagi massa competència al sector.

4. Tanatopràctic

Una de les frases típiques d'un embalsamador és: «Treballo amb gent que no es queixa». Una broma de mal gust, sí, però no deixa de ser certa. Si ja és traumàtic treballar com a enterrador, imagina preparar i maquillar cadàvers per a un funeral. Encara que algú ha de fer-ho, aquest és probablement un dels pitjors treballs que ningú pot imaginar. D'altra banda, a Espanya un tanatopràctic cobra de mitjana uns 2.000 euros al mes. A més, la formació no és massa complicada.

Taxidermista trabajando con el cuerpo de una tortuga.

Imatge d'un taxidermista treballant el cos d'una tortuga. | National Geographic.

 

5. Exterminador

Personalment, qualsevol feina relacionada amb insectes em repugna, encara que els 1.500 euros de sou que s'emporta un exterminador cada mes ja no són tan desagradables. 

6. Miner

És cert que el sector miner no és el sector amb més futur d'Espanya, però encara es requereixen professionals de la mineria. Es tracta d'una de les feines més dures a nivell físic, i també a nivell mental, ja que estràs durant hores en un lloc tancat. No obstant això, el sou d'un miner ronda els 2.000 euros mensuals. Una quantitat que no està gens malament. 

7. Expert en desactivació d'explosius

Imaginem que ningú vol sortir volant pels aires. Per tant, aquesta professió no té cap mena de vocació. El que sí que té és un bon sou, d'acord amb la probabilitat de morir en una explosió cada vegada que acudeixes a la feina. No es tracta de la típica escena de 'cable vermell i cable blau' que tantes vegades hem vist a Hollywood però sí que comporta els seus riscos. Ser especialista d'explosius requereix una preparació especial i la fortalesa mental suficient per a no perdre els nervis davant un artefacte a punt d'esclatar.

8. Sexador de pollastres

Una feina en què el treballador ha de mirar si un pollastre és mascle o femella. Sembla senzill, veritat? Doncs bé, la feina requereix 12 hores seguides mirant el sexe dels pollastres, la qual cosa es tradueix en més de mil pollastres a l'hora i un marge d'error que no ha de superar el 2 o el 3%. Això fa que l'ocupació sigui extremadament complicada i exigeixi estar hores fent el mateix, una vegada i una altra. Per a poder ser sexador de pollastres es requereixen uns 3 anys de formació professional i el seu salari ronda els 4.500 euros al mes.

Sexador de pollos es uno de los empleos mejor remunerados.
Sexador de pollastres és un dels oficis més ben remunerats. |  Ohmirevista.

 

9. Netejador de façanes

Són moltes les persones que tenen por les altures. No obstant això, i en el cas de ser una d'aquestes, has trobat un treball que, tot i ser dur, també et farà guanyar bastants diners. A més, et permetrà contemplar vistes espectaculars en el cas que et toqui netejar l'última planta d'un gratacel. Ara que ho penso, tot són avantatges.

10. Treballador d'escorxador

Matar animals amb les teves pròpies mans o veure com són executats és una de les feines més traumàtiques que podem imaginar. No obstant això, existeixen molts llocs de feina i no estan mal remunerats. El problema ve quan el tracte que reben els animals al moment del seu sacrifici és, simplement, vexatori. Ovelles en estat de gestació sent torturades o especejament de porcs mentre encara estan conscients són algunes de les atrocitats que hem pogut contemplar en els últims temps.


Comentaris

envia el comentari