IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

10 motius pels quals sempre estàs cansat

Menjar «porqueries», la falta de sexe o ser massa perfeccionista són alguns d'ells

Deu motius pels quals sempre estàs cansat.   | diabetesbienestarysalud.com

Acostumem a pensar que el cansament es deu únicament a la falta de son, però no és així. És cert i està demostrat que a Catalunya dormim una mitjana de menys de set hores diàries, quan el mínim recomanat són vuit; però, en realitat, també hi ha una multitud de factors que fan que el nostre cos s'esgoti mental i físicament.

1. No beure suficient aigua. Una simple i lleugera deshidratació per sota del 2% del normal ja ens afecta els nivells d'energia. Principalment perquè la deshidratació ens porta a disminuir el volum de la sang fent que sigui més espessa. Això provoca que el cor no pugui bombar la sang d'una forma eficient perquè l'oxigen i els nutrients no arriben a la velocitat que deurien als músculs i òrgans, produint així aquesta sensació de cansament.

És aconsellable beure molta aigua al llarg del dia per tal de no deshidratar-nos.| Pixabay

 

2. Manca de ferro. Una deficiència de ferro provoca també que arribi menys oxigen a les cèl·lules i als músculs. De vegades, les anèmies o la falta de ferro, deriven d'un altre problema que potser desconeixem. Així que el millor, en cas de detectar una manca de ferro, és acudir a metge.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Flickr

 

3. Manca de sexe. El sexe allibera una substància anomenada prolactina, que aconsegueix el seu nivell més alt mentre dorms. És veritat que després d'un llarg dia només vols dormir, però és molt aconsellable practicar sexe abans d'anar a dormir i fins i tot al matí, ja que ajuda a començar el dia carregat d'energia.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Public Domain Pictures

 

4. Deixar l'esport. No cal ser un atleta, però sí fer deu hores d'exercici a la setmana per no estar ni la meitat de cansat. A més, fer exercici a última hora del dia, t'ajuda a dormir millor.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Wikimedia

 

5. No esmorzar. Mentre dormim, el cos utilitza l'energia que es va alliberant dels aliments que hem sopat per seguir bombant la sang i l'oxigen. Si no esmorzem, no reposem el tub digestiu d'aliments i per tant disminueix l'energia del nostre cos fent que aquest vagi més lent.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Pexels

 

6. Abusar del «menjar ràpid». El «menjar ràpid» es compon d'aliments alts en sucres i carbohidrats simples. El que fa que es dispari el sucre en la nostra sang i que molt ràpid torni a baixar. Aquesta caiguda tan brusca del sucres produeix fatiga al nostre cos.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Pexels

 

7. Manca de magnesi. El magnesi és un mineral que actua com a relaxant i que el podem trobar en aliments com les nous, l'alvocat o les verdures de fulla verda. Un consum moderat d'aliments que contenen magnesi ens ajudarà a tenir un somni més reparador.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Flickr

 

8. Ser molt perfeccionista. Trobar l'equilibri entre fer la feina bé i tirar-la endavant és molt important per al nostre cos i ment. Entre altres coses, perquè ens evitarà hores de treball innecessari.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Pexels

 

9. Manca de sol. A més de ser bo per ajudar a enfortir els ossos, el sol fa que alliberem una substància anomenada melatonina i que indueix al somni. És recomanable que almenys dues hores al dia puguem exposar-nos a la llum del sol per millorar el nostre descans.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| s0.geograph

 

10. Viure en un desordre constant. Tenir l'habitació o el lloc de treball desordenat fa que la nostra ment també estigui desordenada. Fins a tal punt que això afecta el nostre somni i evita que puguem descansar adequadament.

10 motius pels quals sempre estàs cansat.| Wikimedia

 


Comentaris

envia el comentari