Els 30 punts que t’indiquen que una persona no t’estima

Descobreix si els teus sentiments són recíprocs o si no ho són

T'expliquem com detectar les persones que no t'estimen
T'expliquem com detectar les persones que no t'estimen | Pexels

Encara que és dur, és quelcom necessari. Si prenem consciència dels individus del nostre entorn que no ens estimen, serem capaços de posar fil a l’agulla i decidir com hem d’actuar. Resulta complicat estimar les persones que no ens estimen i, sovint, el fet de continuar amb aquesta mena de vincle acaba comportant una pèrdua d’autoestima que ens empeny a valorar-nos menys cada cop. Per tant, cal que trobem les eines pertinents per poder descobrir qui són aquests individus.

Realment m’estima?

Tot seguit, descobriràs determinats punts que són essencials per poder prendre consciència d’això. Cal remarcar, però, que són orientatius, perquè no tothom actua de la mateixa manera i alguns cops aquestes actituds poden estar vinculades amb factors ben diversos.

Ara bé, en cas que llegeixis aquests punts i t’identifiquis amb molts d’ells, has de saber que el teu vincle amb l’altra persona no és sa ni igualitari, i el primer pas és ser-ne conscient.

Els 30 punts que t’indiquen que l’altra persona no t’estima

1. Quan prens una decisió, no et dona suport. De fet, no sembla que li importi què decideixes, mostra una actitud indiferent.

2. No et sents bé en demanar-li que passeu més estones junts. Tens la sensació d’estar pidolant.

3. És molt estrany que tingui algun detall amb tu. No sol dir-te res com ara «en veure això vaig pensar en tu», ni enviar-te missatges desitjant-te bona nit, o detalls similars.

4. No hi és quan et cal. Només et dedica temps quan vol, sense tenir present què et cal a tu.

5. Evita valorar les teves opinions. Tens la sensació que només val la seva opinió, i no et demana mai què et semblen les coses.

6. En cas que hi perdi alguna cosa, no vol el millor per a tu. És molt freqüent que doni prioritat a les seves necessitats, per sobre de les teves.

7. No et fa cas quan parles. Veus que no t’escolta o que no mostra cap interès per les coses que li dius, tot i que per a tu es tracti de coses rellevants.

8. Els comentaris que fa t’incomoden. És molt estrany que et faci comentaris agradables i positius.

9. Tens la sensació que no està a la teva mateixa altura. Li has conferit un poder tan gran que sents que està en una posició superior a la teva.

10. És molt poc freqüent que surti d’ell o d’ella contactar-te. Si ho fa te n’alegres i mires d’aferrar-te a això, però hauries de reflexionar: quants cops has hagut de prendre tu la iniciativa? Qui t’estima de veritat farà tots els possibles per saber com estàs i com et va tot. Si aquest pas sempre o quasi sempre ha de sortir de tu, això vol dir que teniu un interès diferent en la relació.

11. Creus que no pots ser tu mateix/a quan ets amb ell o ella. Mires d’agradar-li tant com pots, tot i que això et porti a dur a terme alguna cosa que no s’ajusti als teus valors.

12. Allò que diu no s’ajusta a allò que fa. Et pot fer moltes promeses, però després no les compleix. Cal tenir en compte que, a través de les coses que fa, la gent diu molt.

13. Veus que, quan és amb tu, no gaudeix. Són coses que, encara que no vulguem, es noten molt.

Les persones que t'estimen volen el millor per a tu
Les persones que t'estimen volen el millor per a tu | Psicología y Mente

 

14. Amb ell o ella, no et sents especial. Et fa dubtar de les coses i, en comptes de sentir-te especial, tens la sensació de ser insegur/a i petit/a.

15. No mostra gens d’interès per saber com has estat durant el dia. Es tracta de detalls molt rellevants que ens indiquen si l’altre es preocupa o no per nosaltres.

16. En companyia d’aquesta persona, no augmenta la teva autoestima, sinó que la tendència és a estimar-te menys a tu mateix/a. Es tracta d’un punt molt conflictiu perquè, en el moment en què optem per conviure amb algú, hauria de ser per sentir més fortalesa i per sentir-nos millor. I sovint, tot i que molts cops no ho volem admetre, quan tenim al costat algú que no ens estima ens menystenim i no ens valorem com caldria.

17. No t’inclou en les decisions rellevants. Sembla com si anés per lliure.

18. S’oblida de moltes coses importants sobre tu que li has explicat. Potser no li va donar cap importància quan les hi vas dir, i això és una mostra de manca d’atenció i d’interès.

19. Et fa la impressió que totes les coses són més urgents i prioritàries que tu.

20. No mostra cap mena de preocupació sobre si estàs còmode/a amb ell/a.

21. Si no estàs d’acord amb una cosa o us discutiu, no s’interessa gens per posar-hi solució i sempre has d’acabar cedint tot i que pensis que s’equivoca, perquè et fa por perdre’l o perdre-la si no li dones la raó.  

22. Sents que et dona menys afecte del que t’hauria d’oferir. És important demostrar afecte cap als altres, i també és rellevant que examinem quins sentiments tenim pel que fa a això.

23. Tens la sensació que no t’estima. En aquest cas, inventem una gran quantitat d’arguments per tal de justificar el seu comportament. Si sents que l’altra persona no t’estima, potser és perquè realment no ho fa o, si ho fa, probablement no t’estima com et cal.

24. No sap respectar el teu espai propi. En cas que necessiti alguna cosa, tant li fa si no és el bon moment o si estàs ocupat/ada.

25. Ara sí, ara no. Planeja coses que no compleix, quan li interessa et truca però, si li surt un altre pla, et deixa plantat/ada. Tothom té les seves prioritats i, per això mateix, és important que t’asseguris de no prioritzar la gent que et té a baix de tot de la seva llista de prioritats.

26. Si li demanes si t’estima, no té clara la resposta. En això no hi ha terme mig: o t’estima o no.

27. Tens l’esperança que canviï la situació. Prou, encara que et faci mal: no podem basar la nostra relació en l’esperança d’un canvi de les coses, perquè segurament no canviarà res i, realment, només estem perdent el temps.

28. T’ho diu molta gent propera. A voltes, ens és impossible mirar les coses d’una manera objectiva. Si les persones que ens estimen de debò ens diuen que l’altre no ens estima o que no ho fa tal com caldria, escoltem-les: podrien tenir raó.

29. Evita explicar-te coses personals. Manteniu converses totalment banals i, en el cas que vulguis aprofundir en una cosa, l’altre desvia la conversa.

30. Estàs malament més sovint que no pas bé. Quan optem per mantenir una relació amb algú, ho fem per tenir una vida més rica. Si l’altra persona ens empobreix l’existència, ens hem de preguntar què passa.  


Comentaris

envia el comentari