Els 4 aspectes que tenen en comú les persones centenàries

És la conclusió extreta d'un poble japonès amb alta densitat de persones longeves

Alguns secrets per ajudar-vos a arribar als 100 anys. Foto: El Comercio.

El portal Infosalus recull aquest dilluns les declarcions de Francesc Miralles, l'autor d'un llibre que, basat en la població longeva d'un poble japonès, dóna consells per mantenir la vitalitat i allargar la durada de la vida.

Què tenen en comú les persones centenàries? Els autors ho han resumit en quatre aspectes:

1. Viure amb el menor estrès possible. Els ancians d'aquest poble japonès residien en un ambient rural, sense el soroll ni el ritme del medi urbà. 

2. Aplicar la llei del 80% als àpats. Cal evitar sempre quedar del tot ple, ja que unes menjades excessivament calòriques accelera l'oxidació cel·lular i l'envelliment. 

3. Viure en comunitat. El sentit de la vida d'aquests ancians és reunir-se cada tarda a socialitzar amb els altres. La solitud no ajuda a viure més anys.

4. Tenir un ikigai, és a dir, el que en japonès defineixen com una il·lusió, un motiu per a viure. Alguna motivació que animi, en definitiva, a endegar un nou dia.

La connexió amb la naturalesa, el fet de no aturar-se amb la jubilació, la visió optimista i relaxada i el repte de fer 100 anys són algunes de les motivacions que diàriament tenen els ancians per viure. De moment, molts d'ells ja són centenaris.