IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El 5 d'abril comença la declaració de la renda per internet, l'11 de maig la declaració presencial

Aquest any desapareix el Programa PADRE i serà substituït pel Sistema Renda WEB

Calendari de la declaració aquest 2017 | Agencia Tributaria

L'Agència Tributària ha donat a conèixer el calendari per presentar la declaració de la renda el 2017. A partir del 5 d'abril es pot presentar l'esborrany de renda i les declaracions de Renda 2016 i Patrimoni 2016 exclusivament a través d'internet. A partir de l'11 de maig i fins al 30 de juny es pot fer la presentació presencial a entitats col·laboradores, comunitats autònomes i oficines de l'AEAT de la declaració. No obstant això, en el cas que es vulgui ingressar el resultat amb domiciliació en compte, el termini de lliurament s'escurça fins al 26 de juny.

Com a novetats aquest any desapareix el Programa PADRE que és substituït pel Sistema Renda WEB, una plataforma que es generalitza per a tots els contribuents, sigui quina sigui la naturalesa de les seves rendes. També s'han aprovat el model 121, que serà per deduccions per família nombrosa o per persones amb discapacitat a càrrec quan es comuniqui la cessió del dret a la deducció per contribuents no obligats a presentar declaració, i el model 122, per deduccions per família nombrosa, per persones amb discapacitat a càrrec o per ascendent amb dos fills sense vincle matrimonial, en cas de regularització del dret a la deducció per contribuents no obligats a presentar declaració.

La presentació electrònica per Internet es pot fer amb DNI electrònic, certificat electrònic, Cl@ve PIN o número de referència. Per a tots els models es pot utilitzar el DNI electrònic o el certificat electrònic, de persones físiques, representants de persones jurídiques i qualsevol altra entitat. En canvi, Cl@ve PIN i el número de referència només podran ser utilitzats per persones físiques.


Comentaris

envia el comentari