IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les 5 millors pastes de dents del mercat

És un rànquing elaborat per l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU)

.
Colgate Total | Cedida

El fet d'escollir la millor pasta de dents és una de les principals preocupacions a l'hora d'anar a comprar per la quantitat de marques que existeixen i perquè la cura de la salut dental és una de les més cuidades per la societat. 

Escollir la millor pasta de dents és a vegades una espècie de loteria per les diferents qualitats que busquem en la que haurem d'utilitzar cada dia: han de ser blanquejants, anticarrall, protecció total, ajudar a treure sensibilitat a les genives, i així fins a una infinitat de propietats diferents.

Per ajudar els consumidors, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha realitzat un estudi per analitzar la qualitat-preu de les diferents pastes que podem trobar a qualsevol supermercat, i el resultat és una llista amb les 5 millors pastes del mercat. 

Com escollim la nostra pasta dentrífica?

A qualsevol supermercat o farmàcia on anem trobarem una gran oferta de varietat de pastes de dents, però quina és la diferència real entre elles? Quina és millor per a les nostres necessitats?

Què ha de tenir una pasta de dents de qualitat?

El preu del producte no és una garantia de la seva qualitat. Una bona pasta de dents ha de tenir certes característiques que ajudin a protegir i cuidar l'esmalt dental i eliminar la placa bacteriana.

 

En aquest sentit, les pastes han d'incloure entre els seus ingredients el fluor, la substància principal per combatre les càries i eliminar la placa que les dents acumulin al llarg del dia. Els nens amb dents de llet, en el seu cas, hauran d'utilitzar pastes especials amb menys concentració de fluor que els adults. Per aquest motiu, se solen comercialitzar els dos productes per separat.

 

També hem de tenir present l'estat de la nostra boca i les necessitats pròpies de cadascú. Per exemple, una persona que pateixi gingivitis o a qui li sagnin les genives necessitarà una pasta més suau i que contingui un component: la clorhexidina. 

 

Per a aquells que tinguin les genives molt sensibles, l'ideal serà evitar pastes de dents amb altes concentracions de peròxid (substància per blanquejar) i escollir aquelles que siguin 'desensibilitzadores', és a dir, les que ajuden a fer que el fred o la calor no arribin directament al nervi dental.

 

Les 5 millors pastes de dents del mercat

Després de l'anàlisi dels components, l'etiquetatge i el preu de les diferents pastes de dents, l'OCU ha arribat a la conclusió de què els productes següents són els que mantenen una millor relació de qualitat-preu.

 

Juntament amb marques reconegudes com Colgate o Sensodyne, en el rànquing hi apareixen també pastes de marca blanca, que habitualment es relacionen més amb la poca qualitat, però que en canvi compleixen perfectament amb les necessitats d'higiene dental de les persones.

 

1. Sensodyne ‘Protecció Total’

La pasta Sensodyne 'Protecció Total' és considerada la millor del mercat. Segons les observacions, proveeix d'una protecció contra càries i bacteris excel·lent. També protegeix l'esmalt dental i evita l'aparició de taques o defectes de l'esmalt, ja que té un nivell abrasiu baix. 

2. Auchan ‘Fluor i Mentol’

La pasta de dents de marca blanca que està més amunt al rànquing és la d'Auchan (Alcampo). La seva protecció antiplaca, la seva acció anticàries i el seu efecte blanquejant són els trets diferencials d'aquest producte, i per un preu fins a quatre cops per sota del d'altres marques més populars però de pitjor qualitat.

 

3. Deliplus ‘Acció Total’

Una altra marca que triomfa en aquest producte és Deliplus, la marca de Mercadona per a productes d'higiene. 'Acció Total' de Deliplus és una de les millors pastes gràcies a la seva acció antiplaca i el seu correcte etiquetatge.

 

4. Binaca ‘Genives Fórmula antibacteriana’

Binaca ‘Genives Fórmula antibacteriana’ ocupa la quarta posició d'aquesta llista per la seva relació de qualitat-preu. Compta amb uns dels clients més fidels del mercat des de fa dècades gràcies a la seva acció anticàries i l'excel·lent protecció de l'esmalt. A més, té un nivell d'abrasió molt baix que la fa ideal per a les persones que es raspallen les dents 3 cops al dia. 

 

5. Colgate ‘Total’

L'últim lloc de la llista és per a la marca Colgate en el seu format 'Total'. La majoria dels seus consumidors la valoren molt positivament per la seva acció antiplaca i la protecció contra les càries. De totes les seves varietats, és considerada la millor de la marca. 


Comentaris

envia el comentari