Els 6 aliments diürètics per dir adeu a la retenció de líquids i als quilos de més

Descobreix els aliments naturals que t’ajudaran a eliminar líquids

Estos alimentos nos ayudarán a orinar y evitar la retención de líquidos.
Aquests productes són ideals per orinar i acabar amb la retenció de líquids | Unsplash

Els productes diürètics tenen molts beneficis per a la salut: ens ajuden a generar més orina i a fer que el nostre cos no retingui tants líquids, a més de fomentar l’eliminació de toxines i de participar en la reducció d’excessos d’aigua al cos. Tot això té uns resultats visuals notoris, amb una disminució del pes corporal i una prevenció de la inflor. 

 

A continuació, et presentem una llista amb 6 dels millors aliments naturals que tenen propietats diürètiques i que podràs incorporar als teus menús diaris en cas que retinguis líquids.

Aliments diürètics per lluitar contra la retenció de líquids

La retenció de líquids consisteix a emmagatzemar un excés de fluids dins del nostre cos, cosa que ens pot originar una sensació d'inflor —especialment a les mans i a les cames. Pot estar causada per molts factors diferents, i alguns fins i tot podrien relacionar-se amb problemes de salut greus, com ara afeccions al ronyó o al cor.

  

En alguns altres casos, la retenció pot ser esporàdica i ser conseqüència d’una falta d’activitat física, de canvis hormonals o, fins i tot, de la menstruació. En aquests supòsits de menor gravetat, es pot ajudar a regular el problema amb alguns aliments diürètics que contribueixen a l’eliminació de l’excedent de líquid.

Ara bé, cal tenir en compte que, tot i que aquests aliments són bons per a la salut, consumits en excés podrien arribar a ser nocius si se’n ingereixen grans quantitats, podrien causar deshidratació. Per això, s’han de consumir amb moderació.

Si retens líquids de forma habitual o vols perdre pes amb els aliments diürètics, et recomanem que consultis amb un professional mèdic perquè faci una valoració del tractament que seria més indicat per a tu. Si, en canvi, la teva retenció de líquids és una cosa puntual, podria anar-te bé començar a incloure aquests productes a la dieta.

Diürètics naturals que van bé per perdre pes

Descobreix quins són alguns dels aliments més útils a l’hora d’ajudar a evacuar l’excés de líquid del cos per sentir-te millor.

 

1. Cafè i te

Els efectes diürètics del cafè i del te són molt notables, a causa dels seus continguts alts de cafeïna i teofil·lina. Dins d’aquest grup, el te verd i el te negre són els aliments estrella a l’hora d’ajudar a eliminar líquids. A banda, també constitueixen una elecció més saludable i natural en el cas que busquis perdre pes.

 

Ara bé, tot sembla indicar que aquests efectes diürètics són menors si el consum dels productes és freqüent, perquè el cos s’hi acaba acostumant i acaba desenvolupant una tolerància a aquestes propietats. A més, es recomana que es prenguin amb moderació —en especial la cafeïna—, pels seus importants efectes estimulants.

 

2. Fruita

Sense cap mena de dubte, la fruita constitueix una de les millors opcions diürètiques en el camp de l’alimentació natural. No només tenen propietats per ajudar a eliminar líquids, sinó que també se’n recomana el consum diari com a base de la dieta per totes les vitamines i propietats antioxidants que tenen.

 

Gràcies a la seva elevada concentració d’aigua, la fruita fa fer pipí més sovint i, d’aquesta manera, contribueix a eliminar líquids i toxines. Així, la pinya, el raïm, els nabius, la síndria o el préssec, entre altres fruites, són diürètics naturals ideals per evitar la retenció de líquids i, de pas, per aprimar-nos. A més, es poden prendre de moltes maneres: te les pots menjar soles o com a acompanyament d’altres aliments, a més d’en estat líquid — en forma de deliciosos sucs o batuts.

 

3. Hortalisses i verdures

Un altre dels productes diürètics naturals que tenim fàcilment a l’abast són les hortalisses i les verdures. No només són molt bones per a la salut, sinó que també tenen una demostrada eficàcia per combatre la retenció de líquids.

 

Aquests aliments ajuden a descarregar aigua dels ronyons i, a més, fomenten l’activitat d’alguns altres òrgans, com ara el pàncrees. A més, són ideals per aprimar-nos: fan anar més ràpid el metabolisme i contribueixen a desfer-nos dels excessos de greix i de les toxines del cos.

 

Pels seus grans efectes diürètics, les millors hortalisses i verdures que podem ingerir són les verdures de fulla verda com l'enciam, els espinacs i la col arrissada, el cogombre, els espàrrecs, la remolatxa, les cebes, l’all, els porros i la carbassa. A més, les algues marines o la ‘kale’, verdures menys freqüents a la nostra dieta, també tenen grans propietats beneficioses per eliminar líquids.

 

4. Cereals

Hi ha diversos cereals que també tenen propietats diürètiques. Són aliments bàsics que aporten molts nutrients diferents i que contribueixen a eliminar els fluids del cos.

 

La civada és un d’aquests cereals que proporcionen grans beneficis per lluitar contra la retenció de líquids gràcies al seu contingut elevat de silici, un element que ajuda a evacuar l’excés de líquid present al nostre cos. A més, pot actuar com a substitut ideal dels altres cereals amb més calories, cosa que el converteix en un altre producte atractiu si també vols perdre pes.

 

5. Herbes 

Per controlar i superar la retenció de líquids, també podem recórrer a moltes herbes, flors i baies que trobem a la natura.

 

Hi ha diverses varietats de plantes que poden ajudar-nos a eliminar líquids gràcies a la seva funció depuradora i al seu contingut alt de potassi. Són plantes que contribueixen a estimular els ronyons i a millorar-ne les funcions com la filtració renal, cosa que fa que es faci pipí més sovint i, així, s’evacuïn els líquids que sobren. Per això, és ideal prendre’n quan ens costa orinar o quan orinem molt poc sovint.

 

Algunes de les herbes diürètiques que podem aconseguir fàcilment a les botigues i mercats són l’hibisc, la dent de lleó, la cua de cavall, el coriandre, l’ortiga, el julivert, la menta o el gingebre. A més, es poden prendre còmodament en forma d’infusions.

 

6. Xocolata

Un altre dels productes naturals que també ens poden ajudar a no retenir líquids és la xocolata negra i pura. Aquest aliment deliciós conté compostos alcaloides com ara la cafeïna i la teobromina, elements que ajuden a excitar el sistema nerviós, estimulen els processos del metabolisme i afavoreixen l’acceleració del procés d’evacuació de líquids.

 


Comentaris

envia el comentari