Els 6 aliments que no s'han de netejar abans de consumir

Rentar alguns aliments com el pollastre o els ous poden arribar a provocar intoxicacions

El pollo es uno de los alimentos que no debemos lavar
El pollastre és un dels aliments que no s'han de rentar | Cedida

 

Rentar els aliments abans de consumir-los o cuinar-los és un hàbit que ens han ensenyat des de petits per evitar problemes de salut. No obstant això, hi ha alguns aliments que no hem de rentar si volem evitar intoxicacions. Segons el portal l''Ideal', el pollastre, les carns crues, els ous, les fruites i verdures preparades per consumir, les fruites i verdures dessecades i els congelats, són els sis aliments que no has de rentar de cap manera.

1. Pollastre. Si rentem aquesta carn, en lloc d'eliminar els bacteris sota l'aigua, el que estem fent és propiciar la seva expansió. De fet, podem arribar a sofrir una intoxicació pel bacteri 'Campylobacter', amb els seus respectius dolors abdominals, diarrees, vòmits i febre.

2. Carns crues. De la mateixa manera que passa amb el pollastre, mai hem de rentar les carns abans de cuinar-les. El correcte és cuinar-les a la temperatura adequada per eliminar els bacteris.

3. Ous. La closca de l'ou està formada per capes protectores que eviten que entrin els bacteris a l'interior, per tant, no és necessari rentar els ous abans de trencar-los. Per contra, si ho fem, estarem eliminant la barrera protectora de la pela.

4. Fruites i verdures preparades per consumir. Parlem de productes com les típiques amanides embutxacades, que ja estan rentades abans de ser envasades.

5. Fruites i verdures dessecades. No hem de rentar aquests aliments perquè, de la mateixa manera que les fruites i verdures preparades per consumir, aquestes ja estan rentades prèviament. No obstant això, si les comprem en grans quantitats sí que és recomanable rentar-les.

6. Congelats. Les verdures i altres aliments congelats no han de rentar-se, ni tan sols per accelerar la descongelació, ja que fent-ho trenquem la cadena de fred. Una vegada descongelats a temperatura ambient ja podem rentar-los, tret que es tracti d'algun dels aliments que hem vist a la llista.


Comentaris

envia el comentari