ÚLTIMA HORA

👉 El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les reunions

Els 6 senyals de les relacions sentimentals condemnades al fracàs

T’ajudaran a esbrinar si tens futur amb aquella persona tan especial

Torna a fer coses que t’aportin més autonomia
Estimar, sentir afecte i respectar a l'altre persona és clau per mantenir una relació | Cedida

Tothom vol compartir la vida amb algú que li pugui oferir afecte, estima i respecte. Quan estem en parella, hem de viure moments íntims fascinants i hem de poder tenir un gran suport quan ens calgui. Ara bé, malauradament aquesta situació a vegades no es produeix, cosa que fa que ens haguem de qüestionar l’estat de la relació.

No obstant això, quina és la millor manera de descobrir si aquest vincle emocional és l’adequat? Quins indicis ens mostren que la cosa no va enlloc i que hem d’obrir-nos a nous horitzons? A continuació, respondrem aquests interrogants perquè puguis saber més clarament si tens futur amb la teva mitja taronja.

Realment tinc ganes d’estar amb tu?

Decidir-se a posar fi a una relació sentimental no és una qüestió gens fàcil. Abans de precipitar-te i d’estar turmentant-te amb pensaments constants sobre cabòries teves, seria bo que intentessis parlar amb el teu company o companya sentimental per conèixer de quina manera veu la situació. Ben sovint, els problemes es resolen quan hi ha una bona comunicació.

El vincle sentimental que tens amb aquella persona tan especial pot anar canviant, perquè cada persona té una manera de veure les coses i unes idees particulars. Alguns cops, cadascun dels dos membres de la parella veu els obstacles d’una forma ben diversa.

El primer pas per desenamorar-nos d’algú és voler-ho
Mantenir-se fidel és clau per la parella  | Cedida

 

Per això, abans de fugir cames ajudeu-me, estaria bé que reflexionessis sobre si val la pena lluitar per aquesta relació i sobre si us convindria fer teràpia de parella. Per descobrir el millor moment en què hauríeu de fer teràpia per salvar el vostre vincle sentimental, pots llegir l’article ‘Com saber quan anar a teràpia de parella? 5 raons de pes’.

Els problemes afectius

És molt habitual que les persones tinguin problemes durant les seves relacions diàries: a nivell laboral, a nivell familiar i, com no podia ser d’una altra manera, a nivell sentimental. Les raons per les quals les parelles també en tenen poden ser moltes i molt diverses, però allò que més conflictes pot desencadenar és el fet de no solucionar-los quan toca, perquè aleshores cada vegada s’aniran fent més grossos.

Sovint, quan es comença una nova relació obviem les preferències, necessitats i inquietuds que tenim a causa de l’enamorament, per posar-nos a disposició d’aquesta persona tan estimada. Amb el pas del temps, però, ens tornem a centrar en nosaltres, i això pot desencadenar una batalla pel poder. Aquesta situació sol ser habitual entre les persones que, durant l’etapa de festeig, no van fer la feina necessària per dotar-se dels instruments emocionals que calen per resoldre els conflictes quotidians. En aquests casos, es podria arribar a un punt mort, a una situació de difícil resolució.

Pistes per saber que la teva relació no va enlloc

Quins elements poden fer-te replantejar seriosament la teva relació de parella? Què podria indicar-te que no vas triar la persona adequada? Et mostrem 6 claus que et podrien ajudar a saber si t’has de qüestionar el teu vincle sentimental.

Les discussions de parella deterioren molt als dos
Les discussions de parella deterioren molt als dos | CatalunyaDiari.cat

 

1. Has deixat de ser tu

Quan notes que hi ha alguna cosa que no funciona pots passar-ho malament. Tots els elements que caracteritzaven la vostra relació al principi del festeig s’han esvaït i, juntament amb això, han desaparegut els individus que s’estimaven. És possible que creguis que ja no et tracta de la mateixa manera, però també podria ser que tu tampoc et comportessis igual amb tu mateix/a.

Ja no ets la persona que havies estat i has arraconat totes les coses que et feien il·lusió. Segurament estaria bé començar a agafar una mica de perspectiva i tornar a intentar ser la persona que vols ser. Si tens una imatge negativa o apàtica de qui ets, possiblement costarà que t’estimin.

2. Els problemes s’instal·len al vostre dia a dia

Tal com ja hem explicat, els problemes poden presentar-se quan vivim en companyia, és un element intrínsec del caràcter humà. Alguns cops pots ser el responsable d’aquests conflictes i, d’altres, poden ser culpa de l’altre. En qualsevol cas, els problemes que sorgeixen durant la relació de parella poden ajudar-vos a reforçar-la i consolidar-la si els supereu amb un treball en equip.

Si, pel que fos, s’instal·la una dinàmica negativa en la relació —en què no hi ha una bona comunicació i cadascú fa la seva sense tenir en compte l’altre— pot produir-se una fase molt complicada de resoldre. Assumir que les baralles i les mostres de ràbia són elements normals en el dia a dia amb l’altre membre de la parella només generarà problemes artificials, farà que els conflictes es vegin com a una cosa normal i contribuirà a fer que els disgustos constants no siguin una cosa inesperada.

Muchas parejas terminan rompiendo por motivos como el sexo, las discusiones sobre dinero o la falta de comunicación.
No discutir és clau per a la parella | Cedida

 

Aquesta situació genera un cercle viciós que costa molt de capgirar quan ja fa temps que dura i, en especial, quan algun dels membres de la parella deixa de respectar l’altre.

 

3. La vostra vida íntima ha quedat relegada a un segon pla

Les relacions íntimes poden indicar-nos que hi ha alguna cosa que no funciona i, a banda, poden perjudicar la relació si no són satisfactòries. Una gran quantitat de gent se sent frustrada quan la flama que hi havia amb aquella persona deixa d’existir, perquè els membres de la relació no es cuiden de mantenir-la viva.

Això no obstant, si sents que la teva mitja taronja et tracta d’una manera freda i no et mira igual que abans, podria ser que estigui barrinant alguna cosa. Encara que no resulti gens fàcil, en aquestes situacions el millor que pots fer és parlar-ne.

 

4. Intentes demostrar sense parar com vals

Podries pensar que la teva relació ja no és com abans i sentir-te responsable del fet que res vagi com preveies. Veus el vostre lligam com una mena de competició en què t’has d’enfrontar en solitari a diverses proves, que moltes vegades dissenya la teva mitja taronja. Això et crea un sentiment de solitud constant i un estrès molt freqüent.

L'acceptació és una de les claus per mantenir la nostra relació sentimental
L'acceptació és una de les claus per mantenir la nostra relació sentimental | Cedida

 

T’equivoques si et responsabilitzes únicament a tu, perquè una parella està formada per dues persones. En el cas que creguis que ets l’únic individu culpable dels vostres problemes, probablement ho estàs mirant de compensar com pots. Si sents que et manca afecte o estima, no t’ho quedis a dins: comenta-li a l’altra persona.

5. No pares de pensar que hi ha alguna cosa que no rutlla

No sempre ens hem de refiar de tot allò que passa pel nostre cap però, en algunes ocasions, la intuïció funciona a la perfecció. T’està ocultant quelcom, notes que no acaba d’actuar amb sinceritat i no saps exactament per què però ho saps. Aquesta mena d’elements fan que tinguem dubtes i que creiem que pot estar passant alguna cosa estranya. En el cas que sentis això, mira de trobar el millor mètode perquè l’altre s’expressi sobre aquest tema, sempre vigilant de fer-ho amb tacte.

6. Perceps una important distància emocional

Encara que visquis en parella,podries tenir una sensació de solitud aclaparadora. L’altre no t’explica res, no t’escolta quan parles i sents que hi ha una distància important entre tots dos. El més curiós de la qüestió és que en un principi això no era d’aquesta manera, però ara és com si estiguessis compartint la vida amb algú estrany i no amb la persona que et va enamorar precisament per com vau establir un vincle molt íntim. No et proporciona afecte? Aleshores, quins motius tens per voler continuar mantenint-hi una relació de parella? Teniu futur junts?

Indicis que et mostren que la teva relació no és sana

Amb el pas del temps, aquests vincles afectius de parella poden complicar-se molt si no s’intenta solucionar les coses quan toca: allò que en un principi havia estat un enamorament molt bonic pot acabar esdevenint una relació molt tòxica en què hi ha ben poques coses bones —o cap. Per tant, cal posar remei a les coses en el moment oportú i no esperar que sigui massa tard.


Comentaris

envia el comentari