IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 7 aliments que no et deixaran dormir

Si acostumes a menjar-ne algun i et costa concedir del son, deixa de prendre'l

.

Hi ha certs aliments que hem d'intentar evitar-ne el consum a la nit, ja que les seves característiques nutricionals poden ser incompatibles amb la necessitat de dormir. Per això, és important conèixer-los i evitar-los a darrera hora del dia, doncs poden ser contraris a gaudir d'un somni descansant i relaxant.

  

Dormir d'una manera correcta ens permetrà enfrontar els dies d'una forma més positiva. Estar descansats ens ajudarà a recuperar l'energia amb la qual haurem de desenvolupar la jornada, a més que també afecta el nostre estat d'ànim i sentit de l'humor. Per tant, per tal de gaudir d'un ritme de vida més favorable, és important haver passat una bona nit.

7 aliments a evitar per la nit

És necessari conèixer les característiques nutritives de cada aliment per saber quin és el moment idoni per consumir-los. Si sopem productes molt energètics o de digestió lenta, ens portaran conseqüències negatives a la nit, pel que hem d'intentar evitar-los. A continuació, et presentem la llista dels 7 aliments que no hem de tastar abans d'anar a dormir

 

1. El tomàquet

La vitamina C i els betacarotenos són les principals propietats positives d'una de les fruites més saludables que existeixen. No obstant això, també és una de les més perjudicials al consumir-la a la nit. El tomàquet provoca molta acidesa estomacal, a causa de la tiramina que conté, la qual pot dificultar el son.

 

2. El picant

La principal característica del menjar picant és que accelera el metabolisme i que incrementa la temperatura corporal. Com a conseqüència d'això, si el consumim un cop arribada la nit, el cos no regularà bé el mateix sistema, afectant directament al descans. Per això, es considera que aquest tipus d'aliments són uns dels més perjudicials abans d'anar a dormir.

  

3. La xocolata negra

Una propietat desconeguda de la xocolata negra és la gran quantitat de cafeïna que conté. Com sabem, aquesta substància és un important estimulant del sistema nerviós, la qual evita la relaxació i pot eliminar la sensació de son. Per tant, si t'agrada acabar el dia amb una sensació dolça a la boca, recomanem buscar alternatives més adients.

4. L'excés d'aigua o sopa

La hidratació contínua de l'organisme al llarg del dia és fonamental, l'ideal és beure un litre i mitjà d'aigua. Però no serveix beure-la tota a última hora del dia, havent ajornat el consum d'aigua al llarg de la jornada: beure aigua o consumir líquids a l'excés a la nit pot dificultar el descans a causa de la necessitat de despertar-nos per buidar la bufeta, així com a la sensació d'inflor que pot produir el seu consum.

 

5. La pizza

La pizza és un dels menjars preferits per nens, joves i adults. El seu sabor espectacular i la seva massa cruixent la fan molt atractiva. No obstant això, la pizza conté elevades quantitats de greixos saturats, hidrats de carboni i tomàquet, nutrients i aliments de pesada digestió que faran treballar a l'organisme més del compte, dificultant el somni.

 

6. L'alcohol

L'alcohol, malgrat ser un depressor del sistema nerviós central i fomentar de forma aparent la relaxació de l'organisme, en realitat evita que el somni de la persona que ho consumeix sigui reparador. Això és així perquè l'alcohol exerceix un efecte maldestre el somni REM, per la qual cosa el descans es va veient interromput al llarg de la nit i sol durar menys hores.

 

7. Els llegums

Les llenties, els cigrons o les mongetes són aliments imprescindibles en la nostra dieta. Aporten infinitat de nutrients com a ferro, proteïnes o fibra, però també són de difícil digestió. Per a moltes persones, sopar llegums suposa dolors de panxa freqüents i flatulències, fet que pot afectar el somni i al correcte descans de l'organisme.


Comentaris

envia el comentari