Les 7 cartes que t'ajudaran a demanar perdó

Ideals per recuperar els vincles trencats amb amistats, familiars o parelles

Manos sujetando una flor.
Aquestes cartes t'ajudaran a manifestar el teu penediment | Lina Trochez

Els vincles d'amor i d'amistat estan fonamentats en la confiança però, quan es dinamita, cal tornar-la a construir, tal com ha explicat 'Carácter Urbano', i aquestes cartes que t'ensenyem avui són ideals per fer-ho. Et poden servir d'inspiració per tal de transmetre tot allò que no ets capaç d'explicar cara a cara, com un gest inicial per poder aconseguir l'acostament i el perdó d'aquesta persona que és tan rellevant per a la teva vida.

CONTINGUT:

1. Cartes que t'ajudaran a demanar perdó a una parella.

2. Cartes que t'ajudaran a demanar perdó a les amistats.

Cartes que t'ajudaran a demanar perdó a una parella

Ets conscient que has comès un error i el teu cos s'omple de sensacions en aquest sentit. Ara bé, no pots transmetre-les cara a cara, o l'altre no et vol veure. No et preocupis: fes unes quantes respiracions profundes, agafa paper i un bolígraf i escriu-les en una carta.

Tot seguit, et presentem diverses cartes que t'ajudaran a demanar disculpes a la teva parella i que t'ajudaran a aconseguir una segona oportunitat. És important que miris de trobar l'equilibri entre la profunditat i la naturalitat.

1. Carta per demanar-li disculpes perquè li has estat infidel

Vida meva,

T'escric perquè espero que hi hagi un dia en què tinguis ganes de llegir aquests mots plens de penediment. Per damunt de tot, t'he de dir que t'entenc, que soc conscient de l'amargor i del dolor que sents, i que compartiré amb tu qualsevol decisió que prenguis. Ara bé, tant si t'ho creus com si no, ets la persona més important per a mi, i vull lluitar fins l'últim minut per mirar de salvar la nostra relació.

Podria ser que el temps anés fent desaparèixer el dolor de dins teu i que, aleshores, et sigui una mica més fàcil escoltar el meu plany. Et dic la veritat quan t'explico que, des del moment en què es va produir tot, no hi ha hagut cap estona en què no m'hagi penedit del dolor que t'he originat. Ets l'ànima més generosa i pura que conec i, per això, no et mereixes res de tot això.

Per aquesta raó, quan veig el meu reflex al mirall tinc una vergonya profunda, m'avergonyeixo de mi mateix/a i, si això et pot consolar, estic pagant el preu dels meus actes traïdors, perquè no hi ha cap dia en què no m'enfonsi dins d'un sentiment de culpa enorme, que m'ofega.

Sempre que penso en tu se'm trenca el cor en mil bocins, perquè em fa molt de mal sentir que el cor més pur pateix, i tot per culpa meva.

Per tant et demano, a través d'un crit desesperat, que aconsegueixis perdonar-me, que m'ofereixis una oportunitat per tal de poder-te fer veure que aquesta mala experiència m'ha ajudat a millorar com a persona i a valorar el tresor que ets. Avui podria ser el primer dia d'una nova vida per a tots dos, l'un amb l'altre, sense enganys ni traïcions, perquè ens queden moltes coses per viure i per fer, que són molt més boniques que totes les dolentes que han passat.

2. Carta per demanar-li disculpes perquè li has fallat

Amor,

És probable que no em vulguis veure durant una temporada o tenir notícies meves, en soc conscient i ho puc entendre. Ara bé, si llegeixes aquestes línies podràs entendre millor com em sento i, d'aquesta manera, m'oferiràs la possibilitat d'explicar-me millor, de mostrar-te la meva perspectiva sobre les coses i tot allò que penso de tots dos, perquè totes les lliçons que he extret d'aquesta experiència m'ajudaran a ser una persona millor.

Després d'haver-me passat una gran quantitat de nits sense poder aclucar l'ull i d'haver reflexionat molt sobre la nostra situació, he pogut veure que no he estat capaç de valorar la persona que m'acompanyava, i quan n'he estat conscient ja era tard. Ara em toca viure amb un gran dolor que em rosega per dins sempre que veig que he estat incapaç de tornar-te tot allò que em vas oferir.

Ara bé, aquest mal no es pot comparar a la por que em rosega per dins sempre que penso que potser no puc tornar enrere. Perquè, amor, el fet de viure sense tu representaria una condemna terrible per als errors que he comès. Soc conscient que t'he fallat, que no he tingut cura dels detalls i que no has pogut comptar amb la meva ajuda quan més et calia. Això no obstant, aquests errors també m'han ensenyat la lliçó.

Sempre que penso en totes les coses que m'has ofert i en les ocasions en què t'he fallat, m'avergonyeixo i sento fàstic de mi mateix/a, però quan veig que soc ben poca cosa al teu costat m'adono de la meva petitesa i m'aferro al compromís de millorar fins que pugui satisfer les teves expectatives. I això només ho podré assolir amb tu.

Vida, no cal que em responguis ara, perquè has patit una decepció enorme i segurament no et veus amb cor de fer-ho. Únicament demano una altra oportunitat perquè les meves disculpes són totalment sinceres i te les transmeto perquè tinc el convenciment que aquesta situació ens conduirà cap a un vincle més sòlid i cap a la felicitat.

Disculpar-se és important si es vol recuperar el vincle que s'ha malmès | Psicología y Mente

3. Carta per demanar-li disculpes perquè no l'has tractat com calia

Hola, estimat/estimada,

Penso que no existeix cap paraula que em pugui ajudar a omplir el buit que t'he originat al cor a causa del meu terrible comportament, i únicament tinc l'esperança que, en algun moment, puguis entendre que aquestes paraules que et faig arribar per demanar-te disculpes em surten directament del cor. A més, m'agradaria fer-te saber que el perdó que et demano brolla del dolor que tinc perquè soc conscient que t'he perdut, i que el meu desig de recuperar-te és totalment sincer.

Ignoro què m'ha passat, vida, però soc conscient que la meva actitud cap a tu no ha estat l'adequada i m'agradaria fer tot allò que pugui per posar-hi remei i tornar a estar junts. Tota aquesta temporada de penediment i de dolor m'ha ajudat a veure que només m'importa la felicitat de tots dos, i fer que puguem conviure per sempre.

Disculpa'm perquè no t'he tractat bé, perquè no t'he ofert l'atenció que et calia, perquè no he pogut tenir cura d'aquest tresor que tenia amb mi. Vull que siguis conscient que el meu penediment és absolut i que m'agradaria que tot això acabés essent únicament un mal record que no es repetirà més. Mai més, perquè faré tot allò que calgui per tractar-te com cal.

El que em fa més mal és mirar al passat i rememorar tot allò que has fet per a mi, mentre recordo que em vas robar el cor precisament amb la teva bondat. Has de saber, a banda, que ser conscient del fet que no t'he tractat bé és una cosa que no em sabré perdonar. Només podré recuperar-me d'aquesta tristesa en cas que em perdonis.

4. Carta per demanar-li disculpes i una altra oportunitat

Vida meva,

Penso que el fet de no poder aclucar l'ull a la nit em passa factura i que el cervell m'està fent alguna mala passada. Ara bé, encara tinc prou lucidesa per tal de redactar aquestes línies, que em serveixen per deixar-m'hi el cor i l'ànima amb l'esperança d'obtenir el teu perdó. No és només una carta per demanar que em perdonis, sinó que també l'escric per aconseguir començar de nou.

Ha arribat l'hora de posar-me de genolls davant teu, sense tenir cap mena de vergonya ni por, i de dir-te des de ben endins que em sap molt de greu haver-te decebut per culpa del meu comportament. Totes les errades ens ensenyen coses i, mentre et demano disculpes per no haver pogut donar-te tot allò que et mereixes, també et vull confessar que tinc moltes ganes d'evolucionar.

A través d'aquesta carta, avui mor qui vaig ser i neix una persona totalment nova, renovada i plena d'esperança i d'il·lusió per tal de començar una etapa nova, carregada de plenitud i felicitat, amb tu. Estimat/estimada, si em permets aquest privilegi, si pots arribar a perdonar els meus errors i m'ofereixes una altra oportunitat, cada dia lluitaré per tal de poder-te proporcionar totes les coses que et mereixes.

No creus que seria preciós tornar-nos a enamorar com al començament, des del principi, sense que ens acompanyin els mals records i amb una il·lusió renovada de cara a un futur ple de felicitat? Avui tot torna a començar altre cop, vida meva, si decideixes igual que jo que les meves errades han quedat enterrades per sempre més dins de l'oblit.

Cartes que t'ajudaran a demanar perdó a les amistats

Els amics també són persones molt rellevants dins de les nostres vides i, per això, et proposem unes cartes que, tot i que no són tan romàntiques, tenen una gran profunditat, per tal de demanar disculpes a les teves amistats perquè els has fallat, els has traït o has explicat algun secret o alguna cosa que no hauries d'haver dit. N'hi ha una que té un estil més formal i una que té un to més original i desenfadat, i també en trobaràs de perfectes per demanar disculpes a algú de la família.

5. Carta per demanar disculpes als amics, amb un to formal

Amic meu, germà/Amiga meva, germana,

Parlar no és sempre fàcil. Per això, de vegades escriure pot ajudar, i he optat per escriure't aquestes línies. Unes línies que vull que serveixin per demanar-te disculpes, però no unes disculpes buides, sinó plenes de bones intencions per tal de recuperar el nostre lligam d'amistat, el nostre vincle que pensava que era indestructible i que ara veig com es destrueix a causa dels errors que he comès.

Quan ens trobem l'un davant de l'altre seré capaç de transmetre't detalladament com van anar les coses. Sigui com sigui, ara mateix únicament et puc jurar i afirmar que no et volia fer mal ni trair. La cosa es va descontrolar i va desembocar en una situació que no em fa sentir gens de satisfacció ni d'orgull. M'agradaria poder tornar enrere i esborrar tot allò que ha passat, però en soc incapaç.

La culpa, alhora, em va matant per dins com si es tractés d'un verí, i no voldria que les coses haguessin anat massa enllà per recuperar la relació d'amistat que ens unia. Et vull demanar disculpes des del fons del cor i explicar-te que a partir d'ara tot canviarà, perquè el fet d'estar allunyats i de no poder gaudir de la teva amistat constituiria un càstig terrible.

Si en tens ganes, m'encantaria que ens veiéssim de nou, que puguéssim gaudir d'un espai per parlar de les coses tranquil·lament, sense cap retret ni nervis, i resoldre els problemes per tornar a gaudir de la nostra amistat. De nou, amic/amiga, et demano disculpes, unes disculpes totalment sinceres.

De vegades, les cartes són el millor mitjà per expressar tot allò que volem transmetre-li a algú | CatalunyaDiari.cat

6. Carta per demanar disculpes als amics, amb un toc d'originalitat

Com va això, tio/tia?

Segur que penses que soc un pesat/una pesada, però no pararé fins que aconsegueixi que m'escoltis. Estic passant uns dies que ni t'ho imagines... Ara bé, soc conscient que la culpa de tot és meva i és per això que he optat per enviar-te aquesta carta. Tant de bo que, quan la llegeixis, serveixi de primera pedra per tornar a refer els ponts entre nosaltres.

Si tingués l'opció de tornar enrere has de saber que ho faria, tio/tia, però que no m'és possible i, com a mínim, m'agradaria que això em servís per tal de tornar a construir i millorar la nostra relació d'amistat, des de l'honestedat i la sinceritat que normalment ens ha envoltat. No fumis, que hem estat sempre allà quan calia, que és com si fóssim germans/germanes i que ara estic totalment fastiguejat/fastiguejada per la situació.

Et prometo que les meves errades no van ser malintencionades: no et faria mai mal de manera voluntària. Ara bé, reconec que m'he equivocat i que hi he de posar remei. Em sap greu tot el mal que t'he fet, germà/germana, perquè t'he fallat i he acabat amb el vincle de lleialtat que ens unia.

Estic convençut/convençuda que tot això anirà passant i que un dia, aviat, podrem riure plegats d'aquestes experiències dolentes que hem viscut. L'he espifiat, però som tu i jo, no podem viure sense la companyia de l'altre! M'ho imagino i em trobo malament i tot. Si us plau, deixem les equivocacions de banda i tirem endavant, tal com hem fet sempre.

7. Carta per demanar disculpes a algú de la família

Benvolgut/uda,

Em fa molta pena pensar que he dinamitat el vincle que ens unia, que he tirat per terra la relació que havíem construït durant tants anys. Ara bé, com a mínim he de poder demanar-te disculpes i admetre els meus errors com a pas per apropar-me a tu de nou i, si pot ser, per reconciliar-nos.

Abans de tot i en primer lloc, t'he de dir que admeto els errors que he comès amb tu i sé que t'has decebut amb mi. Em sap greu no haver-te pogut ajudar quan et calia, em sap greu la traïció que t'he infligit sense voler, em saben greu les mentides i em sap greu no haver-me comportat com ho fan els germans.

Te'n recordes del nostre pacte de germans de quan érem petits? Vam fer la promesa d'estar junts sota qualsevol circumstància, i d'afrontar les dificultats com si fóssim un de sol. Avui et vull demanar disculpes i t'imploro que les acceptis, com a primera etapa per tal de poder estar junts de nou i desafiar els problemes com si fóssim un de sol.

Totes les coses que han fet que et fallés no es repetiran més. Seré un germà/una germana de sang dels de debò, tant per als moments bons com per als dolents, i no et decebré, t'enganyaré ni et trairé més, perquè m'has ensenyat la lliçó.


Comentaris

envia el comentari