Les 7 diferències entre les persones amb èxit i les que fracassen

Fem una comparació entre la personalitat i els costums dels individus que triomfen i dels que no ho fan

T'expliquem els hàbits que poden ajudar a assolir l'èxit
T'expliquem els hàbits que poden ajudar a assolir l'èxit | Psicología y Mente

Tothom ha tractat alguna vegada amb gent que té quelcom singular, que faci el que faci sempre pot donar el millor de si, plantar cara als desafiaments i maximitzar les probabilitats d’èxit en qualsevol empresa.

El fracàs i l’èxit, dos conceptes que s’han d’explicar

Independentment del sector o la professió en què treballem, a tot arreu som capaços de discernir entre la gent que assoleix els seus objectius i la que no. En parlar d’èxit o fracàs, però, hem de dir que cadascú té uns estàndards propis sobre els elements que defineixen cadascun dels dos conceptes.

Des dels aspectes materials de la nostra vida —com ara una vida fàcil, un sou generós, l’èxit a nivell laboral...— fins als que estan vinculats amb la sensació de generativitat i les nostres emocions —com ara l’afecció cap a la nostra professió, el nostre grau de felicitat subjectiva, etc.—, tots formen parts fonamentals d’allò que, de manera genèrica, entenem com a èxit.

Això vol dir que una part de l’èxit és visible, mentre que alguns altres elements que són tan rellevants o més queden amagats i només es poden entendre a partir de l’escala de valors i la subjectivitat de cadascú. Sigui com sigui, la importància que cadascú concedeix a aquests diferents factors és totalment relativa.

L’actitud és molt important per a l’èxit

Així doncs, independentment de l’actitud que tinguem a l’hora de valorar els elements que conformen allò que considerem com a èxit, alguns individus estan molt a prop d’aquest ideal i desenvolupen capacitats i habilitats per assolir-lo, mentre que d’altres no. En gran mesura, l’èxit variarà en funció de la manera que tinguem d’enfocar el nostre dia a dia.

El comportament, el sacrifici, l’obstinació i la perseverança sovint marquen una gran diferència entre els individus que assoleixen els seus objectius en qualsevol àmbit i els que no.

Aquí cal remarcar que allò rellevant és el «com» i no tant el «què». D’entrada, és important que ens fixem en un tret recurrent dels individus exitosos: no és una habilitat o talent en concret —encara que també tinguin influència—, sinó el comportament, la disciplina, l’ètica de treball i la capacitat de tirar endavant encara que hi hagi obstacles pel camí.

Ser més propensos a l’èxit

Hi ha gent que es pensa que no pot controlar la seva existència, ni el seu èxit a nivell professional i personal, però està equivocada. L’èxit no es produeix per art de màgia o gràcies a l’atzar i la sort. Si penses en la gent coneguda que ha tingut èxit, t’adonaràs que té uns costums i uns valors similars.

Aquestes creences i costums fan que puguin avançar, prosperar i, finalment, acabar triomfant. Per això, no es tracta d’individus passius, sinó de persones que estan constantment treballant en les coses que els agraden fins que veuen la recompensa als seus esforços.

Els 7 costums que t’ajudaran a tenir èxit

Volem fer una reflexió al voltant dels 7 hàbits que caracteritzen els individus exitosos i els distingeixen dels que no tenen tant d’èxit. En cas que puguis incorporar-los al teu dia a dia, probablement et començaràs a moure cap a la direcció que toca.

Has de tenir en compte, però, que es tracta d’habilitats millorables i que es poden entrenar: no hi ha ningú que neixi triomfant, sinó que la mentalitat personal i les circumstàncies que vivim ens poden conduir cap al fracàs o cap al triomf.

1. Allunya’t de la passivitat i comença a adoptar decisions pròpies

Els individus que assoleixen allò que es proposen són determinats. Igualment, no només són persones decidides que adopten les decisions autònomament, sinó que sovint mostren habilitat quan es tracta d’adoptar-les. A la vida, les grans oportunitats no esperen, i per això és necessari poder-les detectar i aferrar-s’hi a temps. La gent que té èxit sovint encerta el bon moment de decidir les coses.

2. L’excel·lència constitueix una obligació, més que una opció

Els individus exitosos no solen conformar-se amb resultats moderats. En cas que tinguis ganes de sobresortir en allò que fas, has de mirar d’assolir l’excel·lència. Per tal de fer-te un nom, el millor és tenir cura dels detalls i donar-ho tot mentre treballes. Si tens una bona ètica de treball però que no arriba a ser excel·lent, t’hauries de preguntar fins a quin punt et pot afectar a mig i a llarg termini.

La gent que assoleix l’excel·lència hi dedica molts esforços, perquè no hi ha res que sigui casual o gratuït.

Les persones exitoses no són passives i saben adoptar decisions quan toca
Les persones exitoses s'esforcen molt en tot allò que fan | Psicología y Mente
 

3. Tingues confiança en les possibilitats que tens i en els somnis que vols assolir

Aquí, cal que parlem de l’enorme potencial que presenta el pensament positiu. Encara que és un tòpic, està demostrat que la gent que és capaç de triomfar a la vida pot veure l’èxit abans que tingui lloc, d’una manera un xic visionària. Tot i que potser aquests individus no tenen del tot clar que tindran un gran èxit, eviten perdre l’esperança i treballen dur cada dia. Finalment, la perseverança i la constància tenen recompensa.

 

4. Busca tenir hàbits saludables que et permetin dur una vida sana

Vigila, en aquesta vida no tot és esllomar-se treballant. Un comportament tan focalitzat, de fet, pot resultar totalment contraproduent si tens l’objectiu d’aconseguir destacar molt en el teu àmbit.

Els individus que assoleixen els seus objectius saben que és molt important recarregar piles i guardar lloc per a l’oci, les aficions i la relaxació. Ens calen aquests instants de tranquil·litat i pau perquè el nostre cervell aconsegueixi reestructurar els estímuls i la informació que rep mentre treballem.

Per tant, cal que siguem molt conscients de la transcendència de desconnectar, llegir, meditar, fer activitat física, alimentar-nos com cal, etc. o, fins i tot, estirar-nos al damunt del sofà i estar-nos sense fer res.

5. Centra’t i practica

La gent que té èxit sol ser un guru de les coses que fa. Com que és impossible que puguem fer bé moltíssimes coses de cop, val més la pena centrar-nos únicament en allò que ens apassiona i que volem convertir en la nostra especialitat. Tanmateix, això no implica que deixis de satisfer la teva curiositat amb les coses que et cridin l’atenció, però cal que t’especialitzis en el sector en què vols triomfar.

6. Concentra’t a perseguir la teva passió i dedica-t’hi a fons

En cas que tinguis ganes de destacar en una cosa, primer et caldrà estimar-la. Si no et convenç allò que fas, no ho forcis: no vas per bon camí. La gent exitosa s’estima allò que fa. En cas que la teva passió esdevingui la manera que tens de guanyar-te la vida, és quasi segur que l’èxit estarà assegurat.

7. Busca tenir al voltant gent amb les coses clares i una actitud positiva  

No s’ha d’oblidar: tenir individus positius al teu voltant t’encomanarà el seu positivisme. Encara que sembla elemental, cal que ho tinguem en ment perquè, en cas que ens envoltem de persones negatives que no tenen cap idea, poden arribar a encomanar-nos aquesta negativitat. En cas que tractis amb individus diferents però que siguin actius, decidits i inquiets, podràs aprendre’n moltes coses.

A banda, el fet d’envoltar-te de persones que tinguin les idees ben clares farà que comptis amb suports importants per tal de dur a terme els teus projectes. El fet de transformar idees interessants en negocis rendibles també es basa en formar equips de treball que tinguin cohesió i que comptin amb membres especialitzats, cadascun en un tema específic.

 

Tens en ment algun altre hàbit que pugui ajudar a marcar una diferència?

En cas que se t’acudeixin més característiques o hàbits de la gent amb èxit que no haguem esmentat, ens els pots explicar a través d’un comentari.


Comentaris

envia el comentari