IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els 7 millors remeis casolans per eliminar els gasos

Esbrina quines són les solucions naturals més efectives per prevenir-los o alleujar-los

Los gases son inofensivos, pero muy molestos e incómodos.
Encara que no comporten riscos greus per a la salut, els gasos són molestos | livestrong.com

Després d’un àpat copiós o d’haver consumit determinats productes alimentaris, tothom ha experimentat alguna vegada gasos, sensacions de pesadesa, inflor i dolor abdominal.

Aquestes molèsties, en algunes ocasions, no només són físiques: et poden causar molt de malestar si les pateixes quan t’envolta altra gent. Per sort, hi ha diverses solucions naturals que pots preparar a casa per mitigar aquestes dolències. A continuació, si segueixes llegint, descobriràs les millors fórmules naturals perquè els gasos deixin d’importunar-te.

Quin és el motiu que fa que es produeixi una acumulació de gasos al nostre cos?

Quan tenim gasos, això es produeix perquè s’acumulen excessos d’aire dins dels plecs del còlon i hi queden atrapats. L’origen d’aquest excés d’aire es troba en la forma d’alimentar-nos que tenim, o sigui, en els productes alimentaris que consumim i en com els prenem. Per això mateix, existeixen diferents costums que podem canviar sense gaire complicacions per tal de desfer-nos d’aquests molestos intrusos i per mirar d’afavorir la seva prevenció.

A grans trets, els costums alimentaris i alguns productes concrets que mengem tenen grans efectes en el funcionament adequat de la nostra flora intestinal.

Els costums que s’haurien d’adquirir per fomentar la prevenció i la reducció dels gasos són hidratar-nos prou —es recomana beure 2 litres diaris d’aigua—, no menjar excessivament ni continuar ingerint aliments quan ja estem tips —els productes alimentaris no digerits provoquen gasos—, tancar la boca quan mengem i mastegar els aliments a poc a poc i a consciència.

A banda, no cal oblidar que la tensió, l’estrès, les discussions mentre mengem i fins i tot el consum de diversos fàrmacs —com ara els antibiòtics— sovint també fomenten l’aparició de gasos.

Pel que fa als productes alimentaris que consumim, cal vigilar sobretot amb una llista concreta que té tendència a produir més gasos: els carbohidrats simples i sucres refinats, el menjar fregit i greixós, els llegums —perquè es digereixen lentament—, la brioixeria, les pastes de full, algunes espècies i diverses verdures com la carxofa, la col, la coliflor, el bròquil i els pebrots.

A banda, a aquests productes alimentaris tan concrets se li haurien d’afegir begudes com el cafè, el te negre, l’alcohol, les begudes carbonatades i, també, hàbits com consumir tabac o mastegar xiclets.

Maneres de desfer-se dels gasos

Si vols desfer-te dels molestos gasos intestinals, en primer lloc has d’alimentar-te de manera equilibrada, prescindint de tot allò que acabem d’esmentar i canviant els costums que penses que podrien estar contribuint a l’acumulació dels gasos.

Sigui com sigui, cal dur un estil de vida equilibrat i tampoc has de reprimir-te totalment ni deixar de gaudir de tant en tant amb petits plaers com els sopars fora o les festes. Per reduir el grau de molèstia dels gasos al teu cos, et proporcionem diversos remeis casolans naturals que podran ajudar-te.

1. Consumir suc de llimona

La llimona és un ingredient molt eficaç a l’hora de frenar l’impacte dels greixos i d’eludir els gasos que poden aparèixer després de menjar. Una bona tàctica per combatre els gasos que poden derivar dels greixos ingerits és prendre el suc d’una llimona després de cada àpat.

Aquests remeis naturals t'ajudaran a combatre els gasos
Aquests remeis naturals t'ajudaran a combatre els gasos | Cedida

 

2. Prendre gingebre

Aquesta arrel amb moltíssimes propietats és un remei ideal per a totes les afeccions que es pateixen a nivell gastrointestinal. La millor solució per fer desaparèixer els gasos és mastegar una mica de gingebre després de menjar, però també hi ha l’opció de prendre-se’l en infusió si no ens atrevim a mastegar-ne pel seu gust una mica fort.

3. Ingerir infusió de camamilla amb anís

Tant la camamilla com l’anís són ingredients ideals per ajudar l’estómac a relaxar-se, per contribuir al procés digestiu d’eliminació dels gasos i per rebaixar la inflamació de l’aparell digestiu. Pots consumir una infusió que combini aquests dos elements prèviament als àpats o posteriorment. A banda, també hi ha l’opció de beure-la a la nit just abans d’anar-te’n al llit, de tal manera que els dos potents ingredients puguin fer la seva funció al còlon mentre estàs dormint.

4. Beure infusions d’herbes

Però, a banda de l’anís i la camamilla, altres plantes van d’allò més bé per afavorir els processos digestius i la desaparició dels gasos: és el cas del cardamom, el comí, el fonoll, la dent de lleó, la menta i la sàlvia. Pots anar-les provant i veure amb quina notes més efectes en el teu cos, perquè cadascú és diferent i a cada persona pot anar-li millor una planta en concret.

5. Menjar llegums i fruites que no tinguin pell

Sovint, la pell que tenen els llegums i les fruites pot contribuir a l’aparició de gasos, perquè és un component de digestió més lent que la polpa. Per aconseguir eludir els gasos, pela tots els llegums com els cigrons o les llenties, així com les fruites. Amb els cigrons sense pell podràs preparar un deliciós hummus, i pel que fa a les llenties pots optar per comprar-ne de rosades i taronges, que es comercialitzen sense pell.

6. Recórrer a la papaia i la pinya

Tant la papaia com la pinya són fruites que posseeixen molts enzims beneficiosos per a la digestió. Per tant, és molt recomanable consumir-ne de forma habitual per cuidar dels teus processos digestius i mantenir els gasos allunyats del teu organisme.

7. Utilitzar carbó vegetal activat

Als herbolaris i comerços naturistes hi podràs trobar carbó vegetal activat, un ingredient molt útil que t’agradarà tenir sempre a casa si sovint pateixes gasos. Quan ja no pots fer res per prevenir-los, com ara després d’haver menjat excessivament, el carbó vegetal activat t’ajudarà a desfer-te’n gràcies a les seves grans qualitats que fan que absorbeixi els gasos i en fomenti l’eliminació a través de les deposicions.

A banda, cal tenir el compte que aquest potent agent també és capaç d’absorbir les toxines de l’organisme, cosa que fa que, a més d’ajudar-te a desfer-te dels gasos, sigui molt útil per depurar el cos i eliminar els elements que l’intoxiquen.


Comentaris

envia el comentari